Áprilistól leáll a gödöllői erdei kisvasút

Forrás: turizmus.com

 2023. március 22. 15:29

Az ország egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasútjaként a továbbiakban adományokból és önkéntesek saját erőforrásaiból nem tudják fenntartani a rendszeres menetrendi közlekedéssel járó veszteségeket.

"Egyesületünk a működéshez igyekezett állami támogatásokat keresni, sőt pályázatokat is nyújtott be a 2022. évben, mellyel stabilizálta volna a kisvasút hosszútávú működését, fejlesztését. Sajnos ezeket források hiányában mind elutasították. Egyedüliként Gödöllő Város Önkormányzata segíti kitartóan évről évre működésünket. Az Önkormányzat egyre nehezebb anyagi helyzete miatt ezt csak lehetőségeihez mérten tudja biztosítani, ami ugyan nagy segítség tevékenységünkhöz, sajnos a rendszeres működésünkkel járó veszteségeinket nem tudja fedezni" – írta Facebook-oldalán a Gödöllői Erdei Vasút.

Áprilistól bizonytalan ideig nem jár a Gödöllői Erdei Vasút

Fotó: Gödöllői Erdei Vasút

 

Mindez nem jelenti a kisvasút megszűnését, csupán a rendszeres menetrendi közlekedés áll le. De azt sem szeretnék végleg feladni, tovább dolgoznak azon, hogy ennek biztosításához forrásokat találjanak– írták.Számos rendezvényt terveznek szervezni, amelyek keretein belül továbbra is lehetőség nyílik kisvasutazására és a fennmaradásuk támogatására. Külön vonatokat egyedi megrendelésre továbbra is igyekeznek biztosítani.