Arad–Monasztir charter indul jövő nyáron

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2019. november 26. 14:07

Az Amara Tour kedvező árakkal, az aradi repteret üzemeltető megyei tanács pedig ingyenes parkolással csalogatná az utasokat a tunéziai járatra Romániában

Az Arad Megyei Tanács székházában Haithem Souani, a kolozsvári székhelyű Amara Tour vezérigazgatója jelentette be kedden sajtótájékoztatón, hogy 2020. június 10-től szeptember 16-ig heti egy alkalommal charterjáratot indítanak Arad és a tunéziai Monasztir között.

Az eseményen jelen volt Raja Ammar, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodájának igazgatója, jelezve, hogy országának mennyire fontos minden új charterjárat. Rövid hozzászólásában felsorolta, miért érdemes Tunéziába látogatni, a strandolás mellett az ország milyen alternatív programokkal várja a vendégeket.

Más tour operatorok negatív tapasztalatain okulva az Amara Tour egy mindössze 76 férőhelyes gépet bérel majd Tunézia legfiatalabb magán légitársaságától, a Jasmin Airwaystől, s ezt igénybe vehetik hazautazásra – nyilván, a nyaralási csomag megvétele nélkül – majd az Aradon tanuló tunéziai diákok is.

Haithem Souani, Raja Ammar, Răzvan Cadar megyei alelnök és Ovidiu Moşneag, a reptér igazgatója

Fotó: turizmus.com / Irházi János

A Christian Tour ugyanis belesült idén abba, hogy a Suceaváról Tunéziába indított charterjárata megszakította útját Aradon.

A problémát nem az utasok jelentették, hanem a határrendőrség dilemmája, miszerint a suceavai utasok is szálljanak-e le Aradon útlevélvizsgálatra, vagy maradhatnak a gépen, amíg az aradiak felszállnak, lévén, hogy mindannyian itt hagyják el az EU-t.

Ovidiu Moşneag, az aradi reptér igazgatója pedig elmondta, hogy a vakációra utazók számára külön elkerített, őrzött és ingyenes parkolót biztosítanak a reptérnél. Ezzel remélik, hogy Temes, Hunyad megyei nyaralók is aradi indulást választanak.

Kapcsolódó cikkek

Szállodaboom Romániában

2019. november 08.