Aranybánya, sínbiciklik és mágikus kertek – Az év legjobb turisztikai termékei Lengyelországban

Forrás: turizmus.com

 2015. december 22. 13:28

A 2015-ös évben a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet által legjobbnak ítélt turisztikai termékek közül az első az Aranybánya és Középkori Technikai Park Złoty Stokban.

Az Aranybánya egyedülálló attrakció  Lengyelország egyetlen földalatti vízesésével, valamint a Középkori Technikai Parkkal, egyben olyan különleges turisztikai útvonal, mely egy múzeumi kiállítással van összekapcsolva, és két tárna megtekintését is tartalmazza. A Középkori Technikai Park egy középkori bányásztelepülés egy az egy arányban elkészített másolata – Georgius Agricola metszetei és leírásai alapján.

 

A Beszkidekben található sínbiciklik összekapcsolják a turizmust a kerékpáros hagyományokkal. Az 1872-ben épült sínpályája érdekességét egész családok is megcsodálhatják sínbicikliken utazva, melyet maguk hajthatnak. Lengyelország legnagyobb sínbicikli-kölcsönző központja Uherce Mineralne-ban található.
A Mágikus Kertek Lengyelország első családi tematikus parkja, mely eredeti történetekre és egyedülálló hősökre épít. A Park több mint 10 különböző vidékre van felosztva, melyek különféle attrakciókat ajánlanak. Mindegyikre eljuthatunk széles utakon, csobogó patakok, susogó lombok, színes, illatozó virágok között vándorolva. Közben találkozhatunk a Mágikus Kertek lakóival, azaz animátorokkal vagy beszélő, mozgó figurákkal. A park különböző korosztályokat szólít meg azzal a céllal, hogy közösen töltsék az időt, s közösen játsszanak. A létesítményhez ingyenes parkoló, étterem, kávézó és egészségügyi háttér tartozik.
Az Erőóriások Kiállítás Bełchatówban, a Városi Kulturális Központban. Ez az ország első interaktív kiállítása a szénről és az elektromos energiáról, Egyben oktatási színhely is általános iskolás és középiskolai osztályok, valamint gyermekes családok számára.
Lengyelország leghíresebb kőbányája és Közép-Európa legismertebb régészeti rezervátuma. Múzeumként működik, három település életnagyságú rekonstrukciójával. Az itt zajló sokrétű tevékenységek között tudományos kutatások és modern oktatási programok is találhatók. S évente egy nagy ünnepséget is rendeznek.

 

A Fény Mozgásművészetének Fesztiválját, avagy a Light.Move.Festivalt 2011 óta évről évre megrendezik Lódz városközpontjában. A gazdag kulturális-művészeti program a szabadtéri városi terekben megvalósítható vizuális művészetekre alapoz.