Arculatot vált a Neckermann

Forrás: turizmus.com

 2015. október 15. 16:02

Tovább erősíti legnagyobb márkáját a Thomas Cook turisztikai cégcsoport, mely most már a csoport többi helyi húzó márkájához hasonlóan vizuálisan is azt jelképezi majd, hogy az utazásszervező szívvel-lélekkel ügyfelei megelégedettségéért dolgozik.

A NECKERMANN márka számos országban van jelen Európában és éves szinten több mint 4 millió utas tünteti ki bizalmával. Mostantól a márka friss, emocionálisabb arculattal és közvetlenebb kommunikációval szólítja meg ügyfeleit.

A NECKERMANN is átveszi a Thomas Cook márkánál korábban bevezetett "SunnyHeart" logót, így a német, osztrák, svájci, holland, magyar, cseh és lengyel piacokon is egységes arculattal lesz jelen Európa második legnagyobb utazásszervező cégcsoportja. Ez a lépés azonban sokkal többet jelent egyszerű logóváltásnál – írja közleményében az utazásszervező.

A szív szimbolizál mindent, amit a Thomas Cook Csoport zászlajára tűzött: bizalom, törődés és kiemelt vevőfókusz – fogalmaznak.

A cégcsoport vállalatainak szorosabb együttműködése által olyan közös fejlesztések valósulnak meg az elkövetkezendő években, melyek a magyar NECKERMANN utasok számára is számos előnyt hoznak majd. A „SunnyHeart" cégére alatt találkozhatunk majd újszerű applikációkkal és szolgáltatásokkal melyek újabb magasságokba emelik a cégcsoport által kínált világszínvonalú utazási élményt.

Az új arculatot minden ország a 2016-os nyári kínálatának bevezetésével együtt jelenteti meg 2015 október és december között, így ügyfeleink októbertől láthatják majd az új "SunnyHeart" logót útjaink során. Ugyan számos nyaralási ajánlat már most is foglalható, a magyar NECKERMANN 2015 december elején tartja a 2016-os nyár hivatalos szezonnyitóját, ezért itthon ekkor találkozhatunk majd egyre több felületen az új „SunnyHeart" logóval.

Remo Masala, a Thomas Cook csoport marketing igazgatója szerint a „SunnyHeart" logo bevezetése kiemelten fontos lépés abban a folyamatban, mely fejleszti és egységesíti a csoport által nyújtott szolgáltatásokat a minél magasabb ügyfélelégedettség érdekében. A NECKERMANN a csoport legnagyobb márkája, ezért a stratégia fontos része további erősítése, és az ügyfelek szorosabb kötődésének kialakítása. Az új arculat által közvetlenebb, még szerethetőbb márkává szeretnék fejleszteni a NECKERMANNt. A Thomas Cook csoport ezt követően egész Európában azonos szimbólummal jelenik meg.