Árgaranciával indul az új budapesti taxi

Forrás: turizmus.com

 2018. december 17. 17:58

Egy új taxi társaság lépett a budapesti piacra, a Taxim személyében. A vállalat marketingvezetője, Varsádi Viktor elmondta, hogy az ügyfelek igényeihez igazítva tervezték meg a cég működését, hogy minden igényt kielégítő szolgáltatást nyújthassanak.

Olyan apróságokra figyeltek oda, mint az, hogy minden autójukban legyen rágógumi és zsebkendő az ügyfelek számára és olyan innovatív újdonságokat is bevezettek, mint az árgarancia szolgáltatásuk. A budapesti személyszállítás jövőjéről Vasvárdi Viktorral Érczfalvi András készített interjút a napokban a Trend FM turizmus.com című műsorában.


HALLGASSA MEG AZ INTERJÚT TEJES TERJEDELMÉBEN!


A budapesti sárga taxik működését egy BKK rendelet szabályozza, és ez magában foglalja azt, hogy milyen viteldíjakat lehet kiszabni, vagy azt is, hogy a milyen autókkal szabad dolgozni. A Taxim célja az, hogy a rendelet adta keretek között a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsa a budapesti személyszállításban. Egyelőre azt lehet mondani, hogy egy ilyen prémium minőségű taxi szolgáltatás hiánycikk a piacon.  Ezt az is alátámasztja, hogy szinte mindenkinek van már rossz tapasztalata a taxi társaságokkal.

A Taxim létrehozásának az első lépése egy több 100 főt számláló felmérés volt, amiben az utasok élményeit és tapasztalatait gyűjtötték össze és vizsgálták meg. Ennek a piackutatásnak az eredményei adták meg azt az irányt, amire a társaságot elkezdték felépíteni. Egy taxi szolgáltatásnak elérhetőnek, gyorsnak és főleg személyre szabottnak kell lennie. Ez különbözteti meg a tömegközlekedéstől. Az csak a minimum, hogy az utas eljut egyik pontból a másikba. Egy taxi társaság ott kezdődik, hogy mi az a plusz, amit az ügyfél kap a pénzéért.


Nem szabad beérni a minimummal

A már említett BKK rendelet miatt nehéz reformokat hozni a személyszállítás ágazatba. Az árak szigorú szabályozása rákényszeríti a szolgáltatót, hogy más új ötletekben és innovációkban gondolkodjon és az árkategórián belül a legtöbbet nyújthassa. Nem szabad beérni a minimummal. Varsági Viktor elmondta, hogy azokra a pontokra kell koncentrálni, amire a szabályozás nem tér ki. Ilyen mondhatni rés a pajzson az autó belső felszereltségének a fejlesztése. Az egyértelmű, hogy az autónak tisztának kell lennie kívül és belül is. A Taxim olyan plusz szolgáltatást nyújt az utasoknak, mint az ajándék esőkabát abban az esetben, ha esni kezd. A nyári hőségben ásványvizet kaphatnak majd az ügyfelek. Ez mind olyan extra, ami nincsen szabályozva és nem igényel nagy befektetést. Ezek az apróságok adhatják meg a prémium élményt.

A kulcsszó: digitalizáció

A technika fejlődésével nem érdemes szembe menni. A digitalizáció ezt az ágazatot sem kerülte el. Az Uber lefektette azt az alapot, amire gyakorlatilag minden taxi társaságnak építenie kell a jövőjét. Egy ilyen cég nem működhet például saját applikáció nélkül. Az okos eszközök, különösen a mobiltelefon elengedhetetlen a mindennapi életünkből. Az ügyfelek szívesebben hívnak taxit néhány gombnyomással.

A piacon végül mindig az ügyfél szava dönt, a cégek sorsa ezen áll vagy bukik. A Taxim esetében arról lehet beszélni, hogy a szolgáltatás, amit nyújtanak elnyerte az utasok tetszését. A cég 50 autóval indult és már az első napokban olyan túl keresletet tapasztaltak, hogy azonnal bővíteni kellett a flottát, hogy ki tudják szolgálni az igényeket.

 


Partner minőségbiztosítás

Varsádi Viktor elmondta, hogy egy a Taximhoz hasonló vállalkozás nem működhet a megfelelő partnerek nélkül. Nem lehet akárkit a volán mögé ültetni. A cél az, hogy a cég és a partnerek együtt, közös munkával gyarapodhassanak, a Taxim jutalékrendszere is erre épült. Prémium szolgáltatáshoz prémium munkaerő dukál. A cég kidolgozott egy olyan szűrő rendszert, amin a jelentkezőknek át kell menniük, hogyha a Taximnál akarnak dolgozni. Ez a több lépcsős partner minőségbiztosítási rendszer egy pszichológiai teszttel kezdődik. Ezután a második lépcsőn már a partnerek megtartására és fejlesztésére szolgál. A munkatársaknak folyamatos képzéseket és tréningeket tart a cég, hogy szolgáltatásban a lehető legjobbat nyújthassa.


 

Árgarancia

Nagyon fontos, hogy az árgarancia az nem kedvezményt jelent. A BKK rendelete kizárja annak a lehetőségét, hogy egy taxi társaság az előírtnál olcsóbban számolja el a kilométer díjakat. Az árgarancia, ami a Taxim újdonsága azt jelenti, hogy az applikáció kiszámolja az utasnak, hogy mennyibe fog kerülni az az út, amit szeretne megtenni. Az alkalmazás kalkulátora beleszámolja az összegbe az útidőt, az aktuális forgalmat és egy tökéletes fogódzkodót ad az ügyfélnek arról, hogy mennyibe is kerül majd a szolgáltatás, ha igénybe veszi. Ez azonban még csak a kalkulált viteldíj. A Taxim vállalja azt, hogyha az alkalmazás kiszámol az utasnak egy összeget, akkor efölött az értékhatár fölött visszatérítik a pénzt. Például, ha az alkalmazás az utat 1800 forintra kalkulálta, de a taxióra 2500 forintot mutat az út végén, akkor a Taxim visszafizeti az ügyfélnek a 700 forint különbözetet. Ez az árgarancia szolgáltatás.


Kapcsolódó cikkek

Indul a Taxify Debrecenben

2018. október 04.