Átadták az M4-es autóút Üllő és Albertirsa közötti szakaszát

Forrás: turizmus.com

 2020. február 10. 11:42

A kétszer kétsávos út 30 kilométeres szakasza nettó 52 milliárd forintból készült el. Az M4-es autóút beköti a gyorsforgalmi hálózatba Szolnokot, és újabb magas színvonalú közúti összeköttetést létesít Erdély és Románia felé.

Az M4-es autóút mostantól az M0-s körgyűrűtől egészen Ceglédig használható. A közel 45 kilométeres közúti kapcsolat összesen 72,5 milliárd forintból valósult meg – tudósít az MTI.

A térképen piros színnel a most átadott szakasz

Fotó: NIF

Az idén nyáron több mint 11 kilométeren átadják az Abonyig tartó folytatást, és szintén nyárra várható a közel 30 kilométeres Berettyóújfalu-Nagykereki országhatár közötti szakasz befejezése is, amivel

a magyarországi oldalon létrejön a Debrecen-Nagyvárad gyorsforgalmi kapcsolat. 2022-ig főként hidak, köztük egy új Tisza- és egy Zagyva-híd építésével zajlik a Szolnok elérését biztosító Abony-Törökszentmiklós szakasz fejlesztése.

Az M4-es új, Üllő és Albertirsa közötti 30 kilométeres szakasza

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint az M4-es Üllő-Albertirsa szakaszának kivitelezését a Duna Aszfalt Kft. és az EuroAszfalt Kft. végezte, nettó 52,143 milliárd forint értékben, az Albertirsa-Cegléd szakaszt a Colas Út Zrt., Colas Közlekedésépítő Zrt. és Colas Hungária Zrt. konzorcium építette nettó 20,533 milliárd forint értékben.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai forrás felhasználásával valósult meg.

Kapcsolódó cikkek