Átadták az M4-es újabb szakaszát

Forrás: turizmus.com

 2019. július 02. 14:39

Újabb szakasszal nőtt az ország gyorsforgalmi úthálózata: az M4-es két egymáshoz kapcsolódó részprojektjét adták át július 2-án.

A Cegléd-Üdülő úti csomópont és a szintén Ceglédről kiinduló 311. úti csomópont között 4,8 kilométernyi kétszer egy sávos pályát bővítették ki kétszer két sávossá, a 311. úti csomópont és Abony között pedig 6 kilométernyi kétszer két sávos utat újítottak fel – számolt be a Magyar Építők.

Az átadón Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: a beruházás következtében könnyebbé válik Szolnok és a Tápióság településeinek elérhetősége Budapestről. Kiemelte: az útszakaszt építkezésénél megteremtették a feltételeit annak, hogy később autópályává lehessen fejleszteni.

Most Pest megyében készült el két összefüggő részprojekt

Fotó: Magyar Építők

A Budapesttől egészen a Hajdú-Bihar megyei román államhatárig nyúló, 110 km/h-s sebességű kétszer kétsávos M4-es beruházásában eddig két szakaszt adtak át: tavaly augusztusban Cegléd és Ceglédbercel közötti 8,1 kilométernyi pályát, decemberben pedig Berettyóújfalu közelében 4,5 kilométernyi utat.

Hamarosan elindulnak a munkák az M4-es Abony-Törökszentmiklós 27 kilométeres szakaszán is, illetve az M4-es országhatár közeli szakasza is épül: a Berettyóújfalu térségétől induló 26,5 kilométer kivitelezése várhatóan jövő év elejére fejeződik be. Ezzel teljessé válik a Debrecen–Nagyvárad gyorsforgalmi összeköttetés magyarországi szakasza.