Átadták azeasyJet 25. bázisát Portóban

Forrás: turizmus.com

 2015. március 26. 16:27

Az easyJet megnyitotta legújabb bázisát a portói Francisco de Sá Carneiro repülőtéren, ahová a nyár folyamánhárom új járatot indít Manchesterből, Bristolból és Lutonból.

Az ünnepélyes átadáson Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója vágta át a szalagot Maria Luís Albuquerque portugál pénzügyminiszter, Sérgio Silva Monteiro infrastrukturális, közlekedési és kommunikációs államtitkár, Adolfo Mesquita Nunes turisztikai államtitkár, valamint Nicolas Notebaert VINCI elnök társaságában.

 

„Portugália fontos piac az easyJet számára, hiszen már 18 éve repülünk ide. A 2012-ben létesített lisszaboni után ez a második bázisunk az országban, amely 80 új állást hoz létre az easyJetnél és javítja a régió összeköttetéseit Európával" – nyilatkozta a helyszínen Carolyn McCall.

Porto az easyJet 25. bázisa, a 26. bázist pedig március 31-én adják majd át Amszterdamban. Az easyJet 1999-ben kezdte meg működését Portugáliában, 48 desztinációjával és 12 százalékos piaci részesedésével jelenleg az ország harmadik legnagyobb légitársaságának számít. Az easyJet 2014-ben összesen négymillió utast szállított Faroból, Funchalból, Portóból és Lisszabonból, március 29-től pedig közvetlen járatot indít a főváros és az Azori-szigeteken található Ponta Delgada között.