Átfoglalásra buzdít a Ruefa Reisen

Forrás: turizmus.com

 2020. március 14. 16:50

Pénteken a TUI és a REWE Austria Touristik minden április 3-ig induló útnál felajánlotta a kötbérmentes stornó lehetőségét, vagy az ingyenes módosítást.

A legtöbb utas inkább átfoglaltatta az útját, de olyan is volt, aki nem élt a lehetőséggel. Fontos lenne, hogy minél több utazásszervező kövesse a két konszern példáját – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a Ruefa Reisen.

"A kihívás nem kicsi, hiszen olyan új eseménnyel kerültünk szembe, amelyhez még nincs kellő tapasztalat, rutin. Minden résztvevő vesztesen kerül ki belőle és félő, hogy ismét az utasok bizalma fog csökkenni az utazási irodákkal szemben" – mondta Bartha Gabriella, a Ruefa Reisen ügyvezetője.

A Ruefa Reisen budapesti irodája

Fotó: ruefa.hu

A Ruefánál jelenleg minden érintett foglalást kiküldenek (akár törlés, akár módosítás) egyedi elbírálásra az osztrák, német utazásszervezőknek. Tapasztalatuk szerint a német piacon sincs egységes állásfoglalás, sőt egy-egy cégen belül, eltérő termékek esetén is módosulhatnak a lemondás, átfoglalás feltételei.

Inkább javasolják, hogy az utasok ne lemondjanak, hanem időpontot módosítsanak, mert az mindig kedvezőbb elbírálás alá tartozik.

A Ruefa Reisen irodái már egy hete ügyeleti rendben dolgoznak, azaz minden irodában egy,  maximum két fő végzi a munkát. Így próbálják meg csökkenti a koronavírus terjedésének kockázatát. Amennyiben szükséges, bármelyik naptól át tudnak állni a home office munkavégzésre, egyenlőre az irodába betérő utasok miatt nem teszik ezt meg – tájékoztatott az iroda.