Átnevezik az indiai repülőtereket

Forrás: turizmus.com

 2017. február 19. 11:57

A külföldiek számára elég nehéz megtanulni és kiejteni az indiai repülőterek nevét. Ezért úgy döntött az indiai kormány, hogy új nevet ad nekik, de elsősorban is azoknak, amelyeken legnagyobb a nemzetközi utasforgalom.

A hatalmas Chhatrapati Shivaji International Mumbai repülőtér a nevét  egy 1600-as években uralkodó maharadzsáról kapta, A Mumbai térségét kiszolgáló Chhatrapati Shivaji nemzetközi repülőtér (BOM) India második legforgalmasabb repülőtere. 2014-ben közel 35 millió utas fordult itt meg.
A Netaji Subhas Chandra Bose International Airport Kolkata, pedig egy politikai vezetőről lett elkeresztelve, aki megalapította az All India Forward politikai platformot. Egyszerűbb lenne egyszerűen csak kalkuttai reptérnek hívni, de egy másik reptér már viseli ezt a nevet. A Calcutta Airport of Sardar Vallabhai Patel International Airport ráadásul két várost is kiszolgál, Kalkutta mellett a kisebb Gandhinagart is.

Az indiai kormányzati vezetők most arra az elhatározásra jutottak, hogy a repülőtereket többnyire azon városokról nevezik el, ahol azok találhatók, nem pedig elsősorban személyiségekről. De az egyes terminálok továbbra is helyi hírességekről kapják majd a nevüket, az új rendelet értelmében – adja hírül a Vagabond.