Átlagosan 8,2 százalékos béremelés a Budapest Airportnál

Forrás: turizmus.com

 2020. március 04. 16:19

A repülőteret üzemeltető cég mintegy 1400 dolgozója jár jobban márciustól, miután a Budapest Airport megállapodott a munkavállalói érdekképviseletekkel.

A piaci folyamatokat figyelembe véve a Budapest Airport a bérfejlesztés során kiemelt fókuszterületnek minősítette az informatikai és műszaki területeket, ezzel is biztosítva a repülőtér biztonságos működéséhez elengedhetetlen személyi állomány rendelkezésre állását - közölte a társaság.

A Budapest Airport 100 százalékos tulajdonú leányvállalatánál, a BUD Security Kft-nél a védelmi ellenőrök kezdő alapbére márciustól bruttó 340 ezer forint, ezen felül bővül a cégnél eltöltött idővel arányosan növekvő úgynevezett seniority bér is, amit az alapbéren felül automatikusan megkap minden dolgozó. Egy már 5 éve teljes munkaidőben a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen dolgozó védelmi ellenőr így a juttatásokkal együtt több mint bruttó 420 ezer forintot kereshet.

A repülőtér Magyarország egyik legnagyobb munkahelye

Fotó: 123rf.com

„Hisszük, hogy tartós üzleti eredményesség a dolgozóinkkal együttműködve, az ő bevonásukkal közösen érhető el” – mondta Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a Budapest Airport HR igazgatója. „Ennek a szemléletnek az eredményeként lettünk a kontinentális Európa első, az Investors In People szervezete által arany fokozatú tanúsítással akkreditált repülőtere” – tette hozzá.A korábbi évekhez hasonlóan az idei bérfejlesztés is minden munkakörben jelentős, sok esetben több tízezer forintos alapbéremelést jelent. Az érdekképviseletekkel kötött megállapodás ezen kívül hagyományosan tartalmazza a karácsonyi bónusz összegét is. A repülőtér Magyarország egyik legnagyobb munkahelyeként nemcsak a BUD csoporthoz tartozó több mint 1400 munkavállalót foglalkoztatja, hanem további 220 szolgáltató és partnervállalat több mint 50 ezer dolgozójáért is felelős. A Budapest Airport így közvetlenül 1400 család, közvetetten pedig további 50 ezer háztartás megélhetéséhez járul hozzá.