Átláthatóbb árak az autókölcsönzőknél

Forrás: turizmus.com

 2019. április 10. 13:45

Az Európai Bizottság és az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok felhívását követően az autókölcsönzési ágazat öt vezető vállalata javította az autókölcsönzési árak feltüntetésének módját, annak érdekében, hogy azok teljes mértékben átláthatóvá váljanak a fogyasztók számára.

A Bizottság által múlt héten közzétett értékelés megállapította, hogy az Enterprise és a Sixt mostanra minden szükséges változtatást végrehajtott. Az Avis vállalta, hogy a hátralévő változtatásokat 2019 májusáig elvégzi. A Europcar – amelynek a Goldcar is része – a fennmaradó módosításokat 2019 júniusáig fogja végrehajtani. A Hertz pedig elkötelezte magát amellett, hogy az összes szükséges változtatást legkésőbb 2020 első negyedévéig meg fogja valósítani.

Věra Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos ennek kapcsán így nyilatkozott: „Nyomásgyakorlásunknak köszönhetően a számla rendezésekor az utast nem fogja több kellemetlen meglepetés érni, ha autót kölcsönöz. Bosszantó, ha a szabadságunkat nem tervezett többletköltségek kifizetésével és bonyolult szerződések átböngészésével kell kezdenünk. Szeretném, ha az európai fogyasztók gondtalanul tölthetnék szabadságukat, és közben nem kellene aggódniuk a végső számla által okozott kellemetlen meglepetések miatt.”

EB-elvárás az is, hogy a kölcsönzőcégek weboldalán elsődlegesen feltüntetett ár meg kell, hogy egyezzen a végső kifizetendő árral

Fotó: pixabay

A vállalatok az alábbiakra vállaltak kötelezettséget: minden díj feltüntetése kötelező a teljes foglalási árban, tehát a fogyasztók számára a weboldalon elsődlegesen feltüntetett ár meg kell, hogy egyezzen a végső kifizetendő árral. Ennek minden további költséget tartalmaznia kell, beleértve bizonyos üzemanyagdíjakat, repülőtéri díjakat, vagy az egyirányú autóbérlés díját, ha a visszavitel helye eltér a felvételi helytől.

Az is cél, hogy a fogyasztók ne kapjanak pontatlan, vagy félrevezető információkat, például a megtett kilométerekről, az üzemanyaggal és a törléssel kapcsolatos feltételekről, a letéti követelményekről. Az árajánlatban egyértelműen fel kell tüntetni a választható extra szolgáltatások árát és részleteit, különösen az egyes mentesülési lehetőségeket, amelyek alapján csökken a kár esetén fizetendő összeg.

Továbbá világosan fel kell tüntetni, hogy a bérleti alapdíjba milyen kártérítési tételek tartoznak bele, és főként azt, hogy a gépjárművezetőnek mit kell még kifizetnie. A megállapodás előtt a fogyasztónak azt is a tudomására kell hozni, hogy az ár tartalmaz-e további balesetbiztosítási vagy önrészcsökkentő biztosítási tételeket.

Az Európai Bizottság és az európai fogyasztóvédelmi együttműködési hálózat nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságai szorosan nyomon követik a még hátralévő változtatások végrehajtását. A hatóságok és a Bizottság továbbra is figyelemmel kísérik az összes szereplőt annak biztosítása érdekében, hogy azok teljes mértékben tiszteletben tartsák az uniós fogyasztóvédelmi szabályokat. Ellenkező esetben végrehajtási intézkedésekhez folyamodhatnak.

Kapcsolódó cikkek