Itt lesznek útlezárások a belvárosban az atlétikai vb versenyei miatt

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 11. 17:02

A gyaloglást és a maratoni futóversenyeket a Hősök teréről rajtolva Budapest legszebb részein, a 6. kerületben, a belvárosban és az 1. kerületben rendezik meg.

Augusztus 19–27. között rendezik meg Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét, a budapesti atlétikai világbajnokságot. A belvárosi versenyek idejére több fő közlekedési útvonal is versenyhelyszínévé alakul át, s az előkészítő munkálatok miatt részleges lezárásokra kell számítani a maraton útvonalán már a vb előtti időszakban is.

A főváros turisztikailag legvonzóbb pontjain áthaladó maratoni futás a külföldi szurkolók mellett hazai sportrajongók tömegét vonzza majd a helyszínre, a televíziós közvetítéseken keresztül pedig a várokozások szerint több mint egymilliárdan csodálhatják meg Budapest szépségét.

A belvárosi versenyek idejére több fő közlekedési útvonal is versenyhelyszínévé alakul át

Fotó: 123rf.com

A beutaztatóknak, a buszos utaztatóknak és az idegenvezetőknek alternatív útvonalakkal szükséges készülni, ugyanis részleges forgalomkorlátozásokra és hosszabb lezárásokra kell számítani egyes, a városnéző programokat is érintő útvonalakon, különösen a Hősök tere – Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út – Roosevelt tér – Lánchíd – Alagút – Várkert Bazár mentén. Emellett a Városligeti Műjégpálya és az Állatkerti körút körüli útszakaszok is érintettek lesznek. Az egész időszak alatt le lesz zárva például a Műjégpálya előtti parkoló.

A maraton útvonala: Hősök tere > Andrássy út > Bajcsy-Zsilinszky úti fordító > József Attila utca > Széchenyi István tér > Lánchíd > Alagút > Attila út > Várkert Bazár > Lánchíd utca > Lánchíd > József Attila utca > Andrássy út > Hősök tere. (Az alábbi videó végigvezeti a teljes útvonalon.)

 

A 20 km-es gyaloglás útvonala az Andrássy úton: Hősök tere > Munkácsy Mihály utca fordító > Hősök tere.

A 35 km-es gyaloglás útvonala az Andrássy úton: Hősök tere > Szív utca fordító > Hősök tere.

Az útlezárások, korlátozások részleteiről ezen a honlapon lehet tájékozódni.

A szervezők kérik a forgalmi változásokban érintett szereplők türelmét és megértését, akiknek közreműködése szükséges ahhoz, hogy Budapestet, mint a világ idei sportfővárosát méltóképpen mutathassák be – írták közleményükben.