Átrendeződik a skandináv utazási térkép

Forrás: turizmus.com

 2017. május 22. 12:48

Miután a török és arab desztinációk népszerűsége erősen leáldozóban van a skandináv országokban az utóbbi hónapok és évek politikai eseményei miatt, a főszezonban soha nem látott magasságba emelkednek a görög, ciprusi, spanyol, portugál és horvátországi utak árai.

A svédek jelentős része nem szeret kockáztatni, még a meleg tenger és a csalogató napsütés miatt sem. Szinte pillanatok alatt elkelnek olyan kevéssé ismert görög falvak és tengerparti részek is, amelyek régen csak alacsonyabb áron voltak értékesíthetők. Ugyanez vonatkozik a ciprusi utakra is. Horvátországnak is kedvez a többi ország kiesése, a tehetősebb északi tájakról érkező utasok lehet, hogy fel fogják verni az árakat.

Bár a vagabond.se oldalán több viszonylag megfizethető utat hirdet, amint rákattintunk, kiderül, hogy némelyik csak csali: lehetetlen időpontban és helyeken van már csak hely sok tengerparti európai országban, a főszezon idejére.

Megnőhet a svédek érdeklődése a kastélylátogatások iránt

 

Ez a trend ugyanakkor felhívja a figyelmet olyan, nyáron kevéssé felkapott túrákra is, mint a kastélyok meglátogatása vagy a gasztronómiai kirándulások, amelyek eddig csak második vagy harmadik vakáció esetében jöhettek szóba. De a nem tengerparti fürdőzések is népszerűvé válhatnak, amire érdemes felfigyelniük a magyarországi értékesítőknek is. Ugyanakkor azokba az országokba is inkább elmerészkednek a skandinávok, amelyek eddig elrettentették őket ismeretlenségük miatt, ami néhány volt orosz tagköztársaságra lehet igaz.

A kastélyturizmus és a butikhotelek soha nem látott mértékben lehetnek népszerűek idén, persze csak akkor, ha tudnak az ajánlatokról az utazni szerető skandinávok.