Átszállás nélkül villamosozhatunk Pesterzsébetről a Margit hídig

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 12. 16:52

Átszállás nélkül is elérhető lesz augusztus 13-tól Pesterzsébetről a belváros a pesti fonódó villamoshálózat kialakításának következő fázisaként.

A péntektől közlekedő 2B villamosjárat közvetlen összeköttetést teremt Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a Jászai Mari tér között, átszállás nélkül elérhetővé téve Budapest XX. kerületéből a Boráros térnél a 4-es és a 6-os villamost, a Fővám térnél az M4-es, a Vigadó térnél az M1-es, a Kossuth Lajos térnél pedig az M2-es metrót – adta hírül a bkk.hu.

A villamosok a Jászai Mari tér és a Haller utca között a 2-es villamossal azonos vonalon haladnak, onnan a pesti fonódó villamosprojekt keretében pár éve átadott vágánykapcsolaton keresztül érik el Ferencváros belsőbb területeit, majd az 51-es és az 52-es villamos vonalán jutnak el a pesterzsébeti Pacsirtatelepre.

A cél, hogy a budaihoz hasonló, fonódó villamoshálózat valósulhasson meg a pesti oldalon is

Fotó: BKK

Az újonnan induló villamosjárattal könnyebben és gyorsabban érhető el Pesterzsébetről a pesti belváros, mint a jelenleg közlekedő 51-es villamossal.

A 2B villamos augusztus 13-tól a hét minden napján közlekedik, napközben 15, az esti órákban 20 percenként indulnak a szerelvények a Jászai Mari tér és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között, így az átszállásmentes szolgáltatás a késői órákban is elérhető.

A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló új járat egyben közvetlen belvárosi és metrócsatlakozási kapcsolatot kínál a Mester utca és Vágóhíd utca kereszteződésének környékén kiépülő új negyed lakóinak is.

(Borítókép: BKK)