Átszállást is kínál a Ryanair

Forrás: turizmus.com

 2017. május 16. 17:25

Nevezetes nap marad május 16. „A Ryanair a fapados társaságok közül, egyedülálló módon átszállásos jegyeket kínál” – írja honlapján az Utazómajom.hu. Igaz, hozzátette, hogy ez a szolgáltatás Budapestről még nem elérhető.
Amint arról a turizmus.com is beszámolt az ír fapados szolgáltatásainak fejlesztése között szerepelteti ezt a lépést. Sokan azonban szkeptikusak, hiszen, ezzel a Ryanair elhagyja a low cost társaságok egyik legfontosabb elvét, a kizárólag „point to point” utaztatást.

Az Utazómajom konkrét példán be is mutatja, hogy ugyanaz az utazás átszálló jeggyel többe kerül, mint amikor valaki saját maga veszi meg, külön-külön a két szakaszra szóló jegyet. Igaz, ettől a pillanattól kezdve az utasnak nem kell vállalnia azt a kockázatot, hogy elbukja a második szakaszra szóló jegyét, amennyiben az első szakasz járata olyan sokat késik, hogy nem lehet már elérni a második járatot. Az is fontos kényelmi szempont lehet, hogy átszálló jeggyel utazóknak nem kell bajlódniuk a feladott poggyásszal, nem kell felvenni, majd újra feladni azt.

Sokan tartanak attól is, hogy a két szakaszra szóló jegyüket így majd nem tudják a legmegfelelőbb (értsd, a legalacsonyabb árat kínáló) pillanatban megvásárolni.

Egy biztos, nagyon izgalmas kísérlet ez, s mindenki kíváncsian várja, hogy az utasoknak az árérzékenysége, vagy a kényelemszeretete dominál-e majd?

Az átszálló jegy bevezetésével a Ryanair elhagyja a „point to point” utaztatást

Kapcsolódó cikkek

Marrákesbe a Ryanairrel

2017. március 02.