Aucklandba indított nonstop járatot az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2016. március 02. 17:09

Az Emirates elindította első nonstop járatát Dubaj és Auckland között. A világ egyik leghosszabb menetrend szerinti járata azért is fontos, mert kapcsolatot teremt 39 európai, 38 afrikai és közel-keleti állomás és Új-Zéland között, mindössze egy dubaji átszállással.

Az útvonalon 266 utas fogadására alkalmas Boeing 777-200LR gépeket üzemeltet a légitársaság, de az első Dubajból induló járat alkalmából az Emirates kivételesen az ikonikus A380-assal teljesítette az utat. Az Emirates új szolgáltatása az eddiginél jobb kapcsolatot teremt Új-Zéland és a Közép-Kelet, illetve Európa között: a járatok a Dubaj–Auckland utat kevesebb, mint 16 óra alatt teszik meg, a visszaút pedig 17 óra 15 perces, ami mindkét esetben közel három órával rövidebb, mint korábban.

 

Az új útvonalnak köszönhetően a turisták immár három utazási lehetőség közül is választhatnak az Emirates hálózatában, ha szeretnének Új-Zélandra utazni. Aucklandbe egyrészt érkezhetnek Ausztrálián keresztül a légitársaság naponta háromszor közlekedő A380-as típusú gépeinek egyikével, választhatják a Boeing 777-200LR típusú géppel teljesített közvetlen járatot, de dönthetnek a Déli-sziget mellett is, ahol a légitársaság Christchurchbe repül Boeing 777-300ER típusú repülőgépekkel. A nonstop járat bevezetésével az Emirates több mint 2000 utast szállít majd naponta az új-zélandi útvonalakon.