Augusztus végén a judo világbajnokság hozhat látogatóhullámot

Forrás: turizmus.com

 2017. március 01. 14:17

Augusztus végén, szeptember elején a judo szerelmeseinek figyelme Magyarországra irányul majd.

Előbb a magyar fővárosban rendezik meg a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) tisztújító kongresszusát, majd augusztus 28-án megkezdődik a judo 33. férfi és 22. női világbajnoksága, hét napon át 14 súlycsoport egyéni küzdelmei mellett csapatversenyekre is sor kerül a Papp László Budapest Sportarénában. A viadalra minden ország 18 (9 férfi és 9 női, súlycsoportonként legfeljebb 2) egyéni indulót nevezhet.

Fotó: worldjudo2017.hu

A legutóbbi, 2015-ös asztanai világbajnokságot minden eddiginél többen követték, világszerte 193 millió nézője volt a televíziós közvetítéseknek, ez a 2014-es 110 millióhoz képest 72 százalékos növekedést jelent!

Az asztanai közvetítésnek köszönhetően több mint 1000 órában élőben nézhették a judót világszerte, a felmérések szerint ez a judo világbajnokság 3 milliárd megjelenését eredményezte. A vb a legtöbb nézőt Franciaországban (77 millió), illetve Japánban (67 millió) ültette a képernyők elé.

A 2015-s világbajnokság az interneten is rekordokat döntött, az IJF élő közvetítését 2,5 millióan követték, ez további 44 millió megjelenést jelentett világszerte. A Facebookon egy hét alatt 28 millió megjelenést kapott Asztana, míg az IJF Twitter oldalát 1 millióan követték azokban a napokban. Természetesen a budapesti vb eseményeit is élőben közvetítik majd a világ televíziós csatornái, a helyszínen 37 kamera követi majd a küzdelmeket.

A Magyar Judo Szövetség már több mint egy tucatnyi világverseny házigazdája volt, ezek közül tizenkettőt az elmúlt másfél évtizedben látott vendégül. 2017-ben a sportág legrangosabb versenye következik, amely lehetőséget ad az ifjú hazai judósoknak arra, hogy élőben láthassák küzdeni példaképeiket.

Kapcsolódó cikkek

Elkészült a Duna Aréna

2017. február 21.