Augusztustól végleg kitiltják az óceánjárókat a Velencei-lagúnából

Forrás: turizmus.com

 2021. július 15. 16:39

Augusztus 1-jétől nem úszhatnak be a lagúnába a több mint 25 ezer bruttó tonna térfogatú, vagy 180 méternél hosszabb és 35 méternél magasabb hajók.

A végleges döntést az után hozta meg az olasz kormány, hogy az UNESCO Világörökségi Bizottsága néhány héttel ezelőtt felvetette: felteszi Velencét a veszélyeztetett világörökségek listájára. A nemzetközi szervezet szakértői többek között az óceánjárók engedélyezett behajtásával indokolták a tervüket – tudta meg a tagesschau.de.A tiltás a több mint 25 ezer bruttó tonna térfogatú, vagy 180 méternél hosszabb és 35 méternél magasabb hajókra vonatkozik, ezek az értékek egy kb. 200 utast szállító hajónak felelnek meg. Ezenkívül a meghatározottnál nagyobb mennyiségű égésterméket kibocsátó hajók sem közlekedhetnek többé a lagúnába.

A fenntartható működésű, valamint a fenti kritériumoknak megfelelő hajók továbbra is bebocsátást nyernek.

Végleg kitiltották az óceánjárókat Velencéből

Fotó: 123rf.com

A koronavírus-járvány előtt évente látogatók milliói özönlöttek Velencébe óceánjáró hajókon. A járvány okozta másfél éves kényszerszünet után június elején kötött ki először egy ilyen monstrum a városban.A város lakói és környezetvédelmi aktivisták már évek óta tiltakoztak az ellen, hogy a Velencei-lagúnába beúszhassanak az óceánjárók, amelyek veszélyeztetik a város alapjait és a lagúna érzékeny ökológiai egyensúlyát. A parthoz egészen közel úszó hajók ráadásul a többi hajóra is veszélyt jelentenek.

Június elején több művész, pl. Mick Jagger, Wes Anderson és Tilda Swinton is aláírta azt a nyílt levelet, amely arra szólította fel Mario Draghi olasz miniszterelnököt és Sergio Mattarella elnököt, hogy teljesen tiltsa ki Velencéből az óceánjáró hajókat. A levél a turistaözön hatékonyabb kezelését, a lagúna ökoszisztémájának védelmét és az ingatlanspekuláció elleni harcot is kérte az illetékesektől annak érdekében, hogy a város „fizikai integritása, de kulturális identitása is" megőrizhető legyen.

Az olasz hajózási lobbiszervezet, a Federagenti vezetője, Alessandro Santi ugyanakkor azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy a kormány a kitiltással figyelmen kívül hagyja az iparág érdekeit, és semmibe veszi a helyi lakosok és vállalkozások valódi érdekeit.

A olasz kormány még áprilisban bejelentette, hogy az óceánjáróknak és a konténerszállító hajóknak a történelmi városközponttól távolabb keresnek hajóterminál kialakítására alkalmas helyet.