Augusztustól újra mindennap működik a Zugligeti Libegő

Forrás: turizmus.com

 2020. július 24. 10:50

A tavaszi kényszerű leállás után augusztus 1-jétől újraindul és normál nyitvatartási rend szerint közlekedik a műszakilag is megújult Zugligeti Libegő, Budapest egyik legkedveltebb, immár ötven éve működő közlekedési eszköze.

Bár utasok nem közlekedhettek vele, de a járványügyi veszélyhelyzet idejére elrendelt leállás sem telt eseménytelenül a Libegő számára, hiszen kihasználva a kényszerű üzemszünetet, műszakilag megújult az idén 50 éves közlekedési eszköz – tájékoztatta szerkesztőségünket Budapesti Közlekedési Zrt. turisztikai marketing koordinátora, Szabó Krisztina.

A rekonstrukció keretében felújított hajtásrendszerrel még biztonságosabbá vált a Libegő üzemeltetése, amely Magyarország első személyszállító drótkötélpályájaként már 1970 óta szállítja a túrázókat, kirándulókat.

Augusztus 1-jétől újraindul és normál nyitvatartási rend szerint közlekedik  a műszakilag is megújult Zugligeti Libegő

Fotó: Budapesti Közlekedési Zrt. / Szabó Krisztina

Május végén már csökkentett nyitva tartási időben újra indult a szolgáltatás, mely július végéig azonban csak hétvégenként és ünnepnapokon üzemel.

Augusztustól azonban – a páros hetek hétfőjén esedékes karbantartási napok kivételével – mindennap 10:00-19:00 óra között nyújt kikapcsolódást a túrázni, pihenni vágyóknak, valamint kínál felejthetetlen panorámát, látnivalót Budapest és a fotózás szerelmeseinek.

Jó hír a megfáradt túrázók számára, hogy augusztus elsejétől a büfé is a korábbi, megszokott rend szerint üzemel.

Idén két alkalommal lesz lehetősége a Libegő szerelmeseinek éjszaka is libegőzni! Augusztus 29-én kerül megrendezésre az utasok körében oly kedvelt országos rendezvény, a III. Libegők Éjszakája, valamint egy hónappal később, szeptember 26-án az Éjszakai Libegőzés, amely mindig felejthetetlen kalandot, panorámát és látnivalót kínál Budapest és a fotózás kedvelőinek.