Négyszáz járatát törli az Austrian Airlines péntek délig

Forrás: turizmus.com

 2024. március 27. 18:06

Mintegy 400 járatát törli az Austrian Airlines március 28-án és 29-én, miután a munkavállalók képviseletei 36 órás sztrájkot lengettek be a két napra. A budapesti járatok is érintettek.

Mint az a légitársaság weboldalán olvasható, a vida szakszervezet és a fedélzeti dolgozók üzemi tanácsa összesen 17 tárgyalási forduló után még mindig nem hajlandó tárgyalni a vezetéssel a légiutas-kísérőknek és a pilótáknak tett 18 százalékos és a másodpilótáknak tett akár 28 százalékos emelési ajánlatról. Ezzel az ajánlattal a vállalat már elérte azt a határt, amely gazdaságilag vállalható.

Mivel vasárnap óta nem került sor további tárgyalásokra, az Austrian Airlines szerint a munkavállalók képviselői amellett döntöttek, hogy nem keresik a közös megoldást. A vállalat nem szerette volna az utolsó pillanatig bizonytalanságban hagyni az utasait, ezért még kedden úgy döntött, hogy március 28-án 00:00 és március 29-én 12:00 óra között mintegy 400 járatát törli.

Péntek délig mintegy négyszáz járatát törli az Austrian Airlines

Fotó: 123rf.com

A mintegy 50 ezer érintett utast proaktívan tájékoztatja a légitársaság. Minden ügyfelet átfoglalnak a legközelebbi elérhető járatra, de az utasok dönthetnek úgy is, hogy nem kívánnak ezzel élni és törlik a foglalást, ebben az esetben visszakapják a jegy árát. Arra is van lehetőség, hogy a Lufthansa-csoport más légitársaságainak járataira az Austrian Airlines weboldalán, online díjmentesen átfoglaljanak az utasok.

Az Austrian Airlines 24 millió euróra becsüli a jelenlegi bértárgyalási fordulók során a több száz járat törlése miatt keletkezett kárt. A légitársaság vezetése és a munkavállalók képviselői között megkeményedtek a frontok, mindkét fél ragaszkodik ahhoz, hogy a másik tegye meg a megfelelő lépést – írja a kleinezeitung.at.