Ausztria második legnagyobb légitársasága lenne a Laudamotion

Forrás: turizmus.com

 2019. január 29. 14:18

Miután a Ryanair lett a Laudamotion 100%-os tulajdonosa, ambiciózus növekedési programot jelentett be a légitársaság vezetése.

Ausztria vezető diszkont légitársasága január 29-én megerősítette, hogy befejeződött a Ryanair tulajdonszerzése, és az ír diszkont anyavállalata, a Ryanair Holdings Plc a Laudamotion GmbH 100%-os tulajdonosává vált.

A tulajdonszerzéssel együtt több növekedési terv is világra került, így például a Lauda 2019 nyarán 25 repülőgépet állít forgalomba, szemben a tavalyi 19-cel. 2020-ban a tervek szerint már 30-ra nő a Lauda flottája, ezután a Lauda éves utasforgalma 4-ről hatmillió főre nőhet. 2021-ben már 7,5 millió utasról szólnak a tervek.

Felívelőben

Fotó: Marvin Mutz / wikipedia

Ezen a nyáron a Laudamotion négy bázisrepülőteréről – Bécs (8 repülőgép), Düsseldorf (7 gép), Stuttgart (3 gép), Palma (2 gép) – közlekednek majd járatok. 2019 telén 11-re nő a bécsi flotta létszáma, ezzel a második legnagyobb légitársasággá nő az osztrák piacon az Austrian mögött.

A flotta bővülése miatt 400 munkavállalót – pilótákat, légiutas-kísérőket és mérnököket – vesz fel a légitársaság.

A tervek szerint 2019 telén 20 új útvonal beindítása várható a négy bázisrepülőtérről. Hogy hová indulnak majd ezek a járatok, azt még nem jelentették be. A Laudamotion vezérigazgató-helyettese, Colin Casey bejelentette, hogy több mint 50 repülőtér illetékeseivel folynak a tárgyalások a járatok indításáról.

A 2019-es téli szezonban legalább egy új bázisrepülőtér megnyitása is várható, valahol Közép- vagy Nyugat-európában, de nem Németországban és Ausztriában – közölte.

A szakember emlékeztetett: az Austrian tavaly 13,9 millió utast szállított, a Laudamotion három év múlva 10 millió utasra számít, ezzel Ausztria második legjelentősebb légitársaságává léphet elő.