Automatikus utasfelvétel a Lufthansánál

Forrás: turizmus.com

 2018. január 29. 15:07

A Lufthansa utasai 23 órával indulás előtt automatikusan megkapják okostelefonjukra beszállókártyájukat – anélkül, hogy bármit kellene tenniük az utasfelvételhez.

A Lufthansa utasai a jövőben stresszmentesebben indulhatnak útnak, hiszen immár automatikusan zajlik az utasfelvétel minden Németországon belüli, illetve európai úti célú járatra. Az indulás előtt legfeljebb 24 órával foglalt járatok esetében az utasok automatikusan megkapják a beszállókártyát 23 órával indulás előtt – manuális utasfelvétel nélkül. Ez időt takarít meg, és egyszerűsíti az utazási előkészületeket. Az új szolgáltatás igénybevételéhez a Lufthansa utasainak mindössze személyes adataikat kell megadniuk Miles & More fiókjukban vagy Lufthansa iD profiljukon.

Az üléscsere, az utasfelvétel törlése, az elektronikus poggyászcímke aktiválása, az e-újságok letöltése továbbra is elérhetőek az automatikus utasfelvétellel együtt. A szolgáltatás a schengeni övezeten belüli járatokra, valamint a Lufthansa Express Rail and Bus vonataira és autóbuszaira is érvényes.

 

 

A schengeni övezet határait átlépő járatoknál azonban az automatikus utasfelvétel nem vehető igénybe, az utasoknak manuálisan kell intézniük a folyamatot. Ha valaki nem kíván élni a szolgáltatással, bármikor inaktiválhatja a lehetőséget utasprofiljában. Azok, akik nem rendelkeznek Lufthansa azonosítóval vagy Miles & More profillal, a foglalás megerősítésekor kapott hivatkozáson keresztül regisztrálhatnak az automatikus utasfelvételre. A szolgáltatás ebben az esetben csak az adott járatra lesz érvényes.

 

Az International Air Transport Association (IATA) tavaly „Fast Travel Platinum Award” díjjal jutalmazta a Lufthansa önkiszolgáló megoldásait. Az IATA ezt a díjat azoknak a légitársaságoknak ítéli oda, amelyek legalább 80%-os arányban biztosítják utasaiknak az önkiszolgálás lehetőségét az utasfelvétel, a beszállás és a poggyászkiadás területén.