Autómegosztó startuppal is elérhető budapesti repülőtér

Forrás: MTI

 2019. június 20. 14:17

A GreenGo autóival érkezők használhatják az Airport Hotel Budapest VIP parkolóját, innen pedig ingyenes transzferrel juthatnak át a repülőtérre.

A 2016-ban indult autómegosztó startup flottája mára 300-ra bővült, a társaság szolgáltatási területe pedig 76,2 négyzetkilométer.

A cég együttműködési megállapodást kötött az Airport Hotel Budapesttel, így a GreenGo jelzésű autókkal érkezők már használhatják a repülőtér termináljaitól 5 percre található szálloda VIP parkolóját, innen pedig ingyenes transzferrel juthatnak át a repülőtérre.

A megállapodás részeként a társaság hat új saját töltőpontot alakított ki a repülőtéri hotel parkolójában, a töltőpontokat egyelőre csak az autómegosztó flottájának járművei használhatják. A beruházás értéke 6-10 millió forint között mozog.

A GreenGo flottája 300 autóból áll

Fotó: GreenGo Facebook-oldala

A GreenGo szolgáltatását a felhasználók percalapú díjazás mellett egy mobilalkalmazás segítségével tudják igénybe venni, eddig már közel 40 ezren regisztráltak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a GreenGo Car Europe Kft. nettó árbevétele a 2018-as lezárt üzleti évben 266,4 millió forint volt, ami 155,6 millió forinttal meghaladta a 2017-es adatot. A társaság tavaly adózás után 327,4 millió forint veszteséggel zárt, míg 2017-ben 158,5 millió forint volt a vesztesége.

Kapcsolódó cikkek