Automobil és Tuning Show március 24-én

Forrás: MTI

 2017. január 30. 12:02

dén március 24-26 között rendezik meg az Automobil és Tuning Show (AMTS) 2017-et, a régió legnagyobb autós és tuning rendezvénye 15 ország több mint 1500 járművével és 200 kiállítójával lesz látható a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Nokta Balázs, az AMTS főszervezője ismertette: az idén 12 éves rendezvény több különálló rendezvényt foglal magában, egy helyen és egy időben, melyek egyazon belépőjeggyel látogathatók.

A Hungexpo 5 pavilonját és külterületét megtöltő rendezvény 90 ezer négyzetméteren kap helyet, folyamatos autós és színpadi programokkal, bemutatókkal várják a látogatókat.

Tavaly 55 ezren látogattak ki a programokra, idén szeretnének legalább százezer látogatót.

A kiállítással egy időben rendezik a Carstyling.hu Tuning Show-t, a Gymkhana Országos Bajnokságot, az Új autók és márkaimportőrök kiállítását, az Auto-Motor Classic Show-t, a Magyarok a világ járműgyártásában kiállítást, a Cabrio Kiállítást, a SUV és az elektromos autó kiállítást, és a RustyRodders Hot Rod Show-t.

Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke elmondta, hogy az ezer négyzetméteres Magyarok a világ járműgyártásában kiállításon azt mutatják majd be, hogy mit adtak a magyarok az automobilitás fejlődéséhez, és egyben tisztelgés a múlt és jelen kiváló magyarjai előtt, akik hozzájárultak a világ járműgyártásának fejlesztéséhez.

Fotó: MTI

A magyarok a mezőgazdasági gépek fejlesztéséhez is jelentősen hozzájárultak, a kiállításon bemutatják Galamb József, magyar mérnök konstruktőr, a Ford T-modell egyik megalkotója által tervezett Fordson-traktort, amely az első sorozatgyártású mezőgazdasági jármű volt, és látható lesz egy Ford-T modell is. Kiállítják a Komárom-Esztergom megyei Kocs településről származó kocsit, amelyet a helybeli mesterek találtak fel az addig nehezen mozduló szekér helyett, és a kecskeméti Mercedes gyár tanulói által átépített szériaautókat.

Kapcsolódó cikkek

Budapest Music Expo a Hungexpon

2016. szeptember 14.