Avignonban ismét a fényeké lesz a főszerep

Forrás: turizmus.com

 2017. június 08. 17:28

Világszerte egyre nagyobb ázsiója van a különféle fényjátékoknak, amelyek relatíve környezetvédő, valamint szellemes szórakozást nyújtanak a turistáknak. A világ egyik leghíresebb fényjátékára, az avignonira, idén augusztus 12. és szeptember 30. között kerül sor.

A település maga varázslatos, a Pápák Palotája pedig világörökségi helyszín. Amikor Avignon immár híres fényei kigyúlnak, a műemlékeket zenés kivilágítással látják el, amit nagyszabású műsor kísér.

Ilyenkor egész családok érkeznek ide, hogy az időutazás és a fényjáték mellett a showműsort is élvezzék. Míg tavaly egy héten háromszor angol nyelven is meghallgathatta mindezt a nagyérdemű, idén már minden nap sor kerül rá, amikor beáll a sötétség, tudhatjuk meg a helyi idegenforgalmi hivatal hírleveléből, akik aktív munkát folytatnak a programok népszerűsítéséért. Minden évben, így idén is, híres művészek hangján hallgathatjuk az előadásokat.

Avignon, a művészetek városa

 

Avignon egyébként is a művészetek városa, a világhírű színházi fesztiválokhoz pedig az elmúlt években felsorakozott vonzerőben a fényjátékok megrendezése is. A legkülönbözőbb műfajokban és korosztályoknak rendeznek idén is programokat, és abban bíznak, hogy a szokásos majd 200 ezer körüli turistaszám idén sem csökken.

Kapcsolódó cikkek

Franciaország a fókuszban

2016. február 15.