Az Air France 100%-ban semlegesíti francia járatainak széndioxid-kibocsátását

Forrás: turizmus.com

 2019. október 03. 15:13

Az Air France hosszú évek óta elkötelezett ökológiai lábnyomának csökkentésében, és komoly lépéseket tesz azért, hogy az utasok fenntartható módon repüljenek.

A vállalat modernizálta flottáját, csökkenti a fedélzeti felszerelések tömegét, újrahasznosítja a hulladékot, valamint nem használ egyszer használatos műanyagokat.

 

Teljes semlegesítés 2020-tól

Az Air France elhatározta, hogy az légi közlekedésben elsők között 100%-ban kompenzálja francia járatainak széndioxid-kibocsátását. Emellett 2020. január 1-től mind az utasoknak, mind pedig a vállalat dolgozóinak lehetősége lesz rá, hogy amennyiben szeretnék, úgy semlegesítsék repülőútjaik széndioxid-kibocsátását.

Az egyszer használatos műanyagokat teljesen száműzik 2019 végétől, ami 1300 tonna megspórolt plasztikhulladékot jelent majd évente

Fotó: Skytrax

A vállalat ezen felül célul tűzte ki, hogy 2030-ra felére csökkentse az egy utasra és egy kilométerre eső széndioxid-kibocsátást a 2005-ös szinthez képest. Ez azt is jelenteni majd, hogy egy utasra száz kilométerenként kevesebb mint 3 liter elégetett üzemanyag jut majd.

 

Szelektív hulladékgyűjtők a járatokon

A vállalat egyik új intézkedéseként 2019. október 1-től szelektív hulladékgyűjtők várják az utasokat a Párizsba tartó járatok fedélzetén. A műanyag, papír, karton, alumínium és üveghulladék megfelelő gyűjtéséről a személyzet gondoskodik majd, ez pedig Franciaországban vagy Európában kerül újrahasznosításra. Az egyszer használatos műanyagokat viszont teljesen száműzik 2019 végétől, ami 1300 tonna megspórolt plasztikhulladékot jelent majd évente.

Mindezek mellett az Air France elkötelezett, hogy elősegítse egy fenntarthatóbb légiközlekedés kialakítását, és folyamatosan támogat olyan innovációkat, amik közelebb hozzák e célt. A vállalat a Solar Impulse Foundationnel karöltve azon dolgozik, hogy minél több új, környezetkímélő megoldást alkalmazzanak a légiiparban, amik jelentősen csökkentik az ágazat szén- és hulladéktermelését, valamint zajszennyezését. A legjobb megoldásokat megosztják az ipar többi szereplőével egy fenntartható, közös jövő érdekében.