Az Air France is teszteli a IATA Travel Passt

Forrás: turizmus.com

 2021. június 24. 17:30

Az Air France június 17. óta próbaüzem keretében teszteli a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Travel Pass nevű, koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos dokumentumokat kezelő alkalmazást a Párizs-Charles de Gaulle és New York, valamint Barcelona közötti járatain.

Ezzel a megoldással egyszerűsödik a Covid-19 teszteredmények kezelése. A IATA mobiltelefonokra letölthető alkalmazásával lehetőség van

- a legfrissebb utazási szabályok ellenőrzésére a be nem oltottak számára,

- a Covid-19 tesztek eredményeinek alkalmazáson belüli kezelésére, ha azt partner labornál végezték el,

- a dokumentumok biztonságos tárolására, így ezen keresztül a légitársaságok és a hatóságok felé is igazolja a belépési feltételek teljesítését úgy, hogy nem kell a szükségesnél több egészségügyi információt megosztani.

Ezzel a mobilalkalmazással hatékonyabb és gyorsabb lehet a szükséges dokumentumok repülőtéri ellenőrzése is.

A tesztelés a Párizsból Barcelonába utazók részvételével június 30-ig, a New Yorkba utazók körében július 8-ig tart, számukra ez ingyenes és önkéntes.

Az Air France a barcelonai és a New York-i járatain teszteli az alkalmazást

Fotó: Air France

A IATA Travel Pass a legszigorúbb adatvédelmi előírásoknak is megfelel, az utas egészségügyi adatait csak az alkalmazás tárolja, és nem továbbítja harmadik félnek.

A Párizs-Orly-ról Korzika szigetére, illetve a tengerentúli francia területekre utazók már most is használhatják a TousAntiCovid alkalmazást, amellyel digitális formában tudják bemutatni a teszteredményeket. Ez az alkalmazás kompatibilis lesz az Európai Zöld Igazolvánnyal, amely július 1-jén lép életbe.

Alain-Hervé Bernard, az Air France üzemeltetési vezérigazgató-helyettese szerint a digitális megoldások alkalmazása nem csak az utasélmény, hanem a globális légiközlekedés újraindításában is rendkívül fontos, a IATA Travel Pass alkalmas arra, hogy globálisan sztenderd alkalmazásként vezessék be.