Az Air France-KLM partnerségre lép a Jet Airways-szel

Forrás: turizmus.com

 2017. november 30. 17:54

A légitársaságok november 29-én együttműködési megállapodást írtak alá az Európa és India közötti forgalom fejlesztése érdekében.

A szerződés megerősíti a három cég között 2014 óta fennálló kapcsolatot, amelyet 2016-ban egy széles körű code-share megállapodással egészítettek ki a transzatlanti járatokra, valamint a Jet Airways mumbai és delhi hubjára. Ebben persze a Delta Airlines-nak is szerepe van, hiszen az Air France-KLM vele alapította meg Europe-North America nevű vegyesvállalatát.

Az immár megerősített együttműködési szerződésnek köszönhetően a Jet Airways, az Air France és a KLM együtt fejlesztik kereskedelmi tevékenységüket és termékeiket, így az utasok szélesebb kínálatból választhatnak India 44, Európa 106 célállomásán. Ennek első jele az Amszterdam-Mumbai, illetve a Bengaluru-Amszterdam, valamint a Chennai-Párizs útvonalak. Egyúttal javulnak az átszállási lehetőségek a fontosabb hubokban, a törzsutasprogramokat pedig összehangolják.

Az idei téli szezonban egyébként az Air France, a KLM és a Jet Airways heti 64 járatot üzemeltet Párizs CDG és Amszterdamból négy indiai városba – Delhibe, Mumbaiba, Begaluruba és Chennaiba, Párizsból pedig az Air France és a Jet Airways heti 33 útvonalat indít ugyanezen városokba.