Az Air France világpremierrel ünnepli a 100 éves Le Bourget repülőteret

 2014. július 13. 18:27

A párizsi, jelenleg kereskedelmi forgalomra nem használható repülőtér jubileumi évfordulója alkalmából az Air France egy virtuális múzeumot „nyitott meg”.

A 80 éves légitársaság és a 100 éves repülőtér történelme szorosan kötődik egymáshoz: 1933-ban ugyanis az első Air France járat a Le Bourget-ról szállt fel.

Az Air France virtuális múzeuma igazi világpremier, nemzetközi légi fuvarozó vállalatnak ugyanis ily módon még nem állítottak emléket. A francia és angol nyelven működő www.museeairfrance.org nyolc kiállítótermet összesít. Külön teremben vannak „kiállítva” a poszterek, repülőgép modellek és egyenruhák, négy teremben pedig a repülőtér 100 éves történelme követhető nyomon, és egy ideiglenes, “Stars on the jetway” című tárlat is megtekinthető.

 

A kiállított darabok, mind az Air France Museum állandó kollekciójából származnak. Az 1901 óta létező Air France Museum kollekciója ma már több mint 100 000 fényképet, több ezer filmet, posztert, könyvet, történelmi dokumentumot, egyenruhát, játékot és további egyedi érdekességet tartalmaz. Sőt, a múzeum butikjából a repülés szerelmesei most igazi csemegéket is beszerezhetnek.

A következő hónapokban a virtuális múzeum további két kiállító teremmel bővül, az 1980-2000 és 2000-2014 időszak mérföldköveit mutatja be.