Az Air Serbia után a Montenegro Airlines-t is megvásárolná az Etihad Airways

Forrás: MTI

 2015. február 26. 18:59

A szerb légitársaság után arab kézbe kerülhet a montenegrói is, legalábbis erre enged következtetni az, hogy az egyesült arab emírségekbeli Etihad Airways megbeszéléseket folytatott a montenegrói kormány képviselőivel - adta hírül internetes oldalán a Biznis&Finansije című szerb üzleti magazin.

A Közel-Kelet egyik legnagyobb légitársaságának egyik terve az lenne, hogy a Montenegro Airlines központját Podgoricából Belgrádba költöztetnék, a dolgozók számát pedig 450-ről 120-ra csökkentenék.

Az Etihad Airways már korábban is érdeklődött a montenegrói légitársaság iránt, viszont nem született megállapodás, mert akkor az arab fél a montenegrói repülőtér tulajdonrészének egy bizonyos hányadát is meg kívánta vásárolni.

Két évvel ezelőtt az Etihad megvásárolta az addig állami kézben lévő szerb légitársaság, a JAT 49 százalékát, a társaságot azóta Air Serbiának hívják, és a Biznis&Finansije értesülése szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a Montenegro Airlines megtarthatná-e a nevét egy hasonló megállapodás esetén.