Az airBaltic alkalmazottainak a száma elérte a 2000 főt

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 13. 15:21

Az airBaltic lett légitársaság bejelentette, hogy a társaság alkalmazottainak száma elérte a 2000 főt, ami minden idők legmagasabb létszáma a cég 1995-ös alapítása óta. Az airBaltic csapatának legújabb tagja a légitársaság ügyfélkapcsolati csoport rigai központjában dolgozik majd.

Martin Gauss, az airBaltic vezérigazgatója elmondta, hogy „a 2000 fős létszám elérése a légitársaság életében egy jelentős mérföldkő. A professzionális és rendkívül motivált csapat a legfőbb hajtóerőnk a fenntartható növekedés felé.”

airbaltic

Az airBaltic csapatának legújabb tagja a légitársaság ügyfélkapcsolati csoport rigai központjában dolgozik majd

Fotó: airBaltic

Hozzátette, hogy „folyamatosan követjük a munkaerőpiac legújabb trendjeit és munkatársaink visszajelzéseit. Csapatunk már hibrid modellben dolgozik, és a jövő évtől az airBaltic azt tervezi, hogy továbbfejleszti és kipróbálja az irodai alkalmazottak rugalmas munkavégzésének koncepcióját, három működő modellt kínálva – fix, hibrid és távmunka. Meggyőződésünk, hogy ez javítani fogja csapatunk jólétét, motivációját és termelékenységét, így tovább támogatja az innovatív és fenntartható belső szervezet felé vezető utat.”

 

38%-kal több utas augusztusban

2022 augusztusában a lett airBaltic légitársaság 386 500 utast szállított, vagyis 38%-kal többet, mint az előző év azonos időszakában. 2022 augusztusában az airBaltic 3690 járatot hajtott végre – 20%-kal többet, mint 2021 augusztusában.

Az airBaltic vezérigazgatója elmondta, hogy „erős nyarat könyvelhettünk el, és a nyári csúcsszezon elmúltával közeledünk a téli szezonhoz, amikor az utasszám természetes csökkenésére számítunk. Továbbra is létfontosságú összeköttetést kínálunk a Balti régióba/régióból, és bővítjük szabadidős útvonalaink kínálatát új járatokkal a marokkói Marrakeshbe és a Kanári-szigeteken lévő Gran Canaria városába.”