Az airBaltic jelentős javulással zárta a tavalyi évet

Forrás: turizmus.com

 2023. március 08. 17:10

A társaság üzemi eredménye számottevően nőtt az előző évhez képest, bevétele pedig meghaladta az 500 millió eurót, ami 145 százalékos éves növekedést jelent.

Az airBaltic a napokban tette közzé a 2022-es évre vonatkozó fenntarthatósági jelentését és konszolidált pénzügyi eredményeit. Ebből kiderül, hogy míg a társaság 2021-ben operatív szinten is veszteséges volt, a tavaly évet 32 millió eurós működési eredménnyel zárta.

Emellett  a lett légitársaság jelentős javulást ért el más kulcsfontosságú pénzügyi eredményeiben is. Az utasok száma 3,3 millióra emelkedett, ami 105 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, továbbá összesen 37,3 ezer járatot üzemeltettek, ez 59 százalékkal több, mint 2021-ben.

Az airBaltic teljes útvonalhálózatát az Airbus A220-300-zal, a jelenlegi „legzöldebb" kereskedelmi repülőgéppel szolgálja ki

Fotó: airBaltic

Martin Gauss, az airBaltic vezérigazgatója elmondta, hogy a légitársaság 2023-ra is tele van ötletekkel, és folytatják az eddigi utat. Alapvető célkitűzéseik változatlanok maradnak: a legjobb összeköttetést kívánják biztosítani a Baltikum és a világ között, javítani szeretnék az utasok repülési élményét, és alapvetően fontosnak tartják, hogy hozzájáruljanak a gazdasághoz és a fenntartható fejlődéshez.Az airBaltic több mint 70 desztinációra biztosít járatokat Rigából, Tallinnból, Vilniusból, Tamperéből, és útvonalhálózatának széles skálájához kínál csatlakozást Európába, Skandináviába és a Közel-Keletre. A légitársaság 2020 májusa óta teljes útvonalhálózatát egyetlen repülőgéptípussal, az Airbus A220-300-zal szolgálja ki, mely jelenleg a világ „legzöldebb" kereskedelmi repülőgépe.