Az airBaltic-kal a lett nagykövetségre

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 20. 19:43

A Baltikum vezető légitársasága és a Budapest Airport immár harmadszor invitálta az utazási irodák és a sajtó képviselőit Lettország nagykövetségére.

A prezentációkkal induló, majd egy kis fogadás keretében kötetlen eszmecserévé alakuló esten a vendégeket Vilmars Henins, a Lett Köztársaság magyarországi nagykövete köszöntötte.

Vilmars Henins nagykövet és Kovács Kriszta (Tensi), az airBaltic magyarországi sales managere köszönti a megjelenteket

Fotó: turizmus.com

Az est folyamán prezentációt tartott az airBaltic, a Live Riga, a Lett Turisztikai Hivatal és a Latvia Tours egy-egy képviselője. A Budapest Airport képviseletében Kam Jandu értékesítési igazgató beszélt.

A prezentációkból megtudhattuk többek között, hogy Lettországot tavaly 2,8 millió külföldi kereste fel, akik 5,3 millió vendégéjszakát töltöttek ott. Ez mintegy 12 százalékos forgalomnövekedést jelent a megelőző évhez viszonyítva.

A magyar beutazók, évente mintegy 7750-en, átlagosan 2 éjszakát töltenek a balti országban.

Riga milliószor fotózott óvárosának részlete

Fotó: latvia.travel

Lettország 41 ezer kereskedelmi szállásférőhelyének több mint egyharmada Rigában várja a turistákat. De nem csak ebben az egy mutatóban emelkedik ki a főváros. Az airBaltic-nak is Riga a legfontosabb hubja, innen 70 desztinációba indítanak közvetlen járatot, míg a másik két balti fővárosból, Tallinnból, illetve Vilniusból csak 13, illetve 6 célállomásra.

Az airBaltic Budapestre is repül, mégpedig hetente háromszor, a jelenlegi, talán „legzöldebb” típussal, a 145 férőhelyes Airbus 220-assal.

Riga büszkélkedik a legnagyobb fedett vásárcsarnokkal Európában

Fotó: latvia.travel

Riga nem csak pazar építészetével, hanem remek éttermeivel is egyre jelentősebb turisztikai célponttá válik. A prezentáció szerint a főváros központi piaca a legnagyobb fedett vásárcsarnok Európában. A Budapesthez képest kifejezetten hideg városban nemcsak kreatívak, hanem bátrak is a gasztronómia szereplői: januárban tartják a  Riga Street Food Festivalt.