Az airberlin optimalizálja útvonalait

Szerző: Horváth Ágnes

Forrás: turizmus.com

 2014. október 27. 20:05

A német fuvarozó legfontosabb üzleti egységeinél – Európa, szabadidős, hosszú távú – a hatékonyság növelése érdekében számos újítást vezet be.

A hangsúly az airberlin berlini, düsseldorfi, Palma de Mallorcai és bécsi hubjára kerül, a hosszú távú járatok pedig az eddiginél nagyobb szerepet kapnak a düsseldorfi járathálózat bővítése kapcsán.

Düsseldorfból a téli menetrendben naponta járnak a gépek New Yorkba, jövő nyártól pedig heti 14 járat közlekedik a két város között. Szintén nyártól, Los Angelesbe is növekszik a frekvencia, heti négyről hatra, emellett Berlinből napi járat indul New Yorkba és heti hat Chicagóba. Az észak-amerikai nagyvárosokból pedig a légitársaság partnere, az American Airlines további 60 desztinációra kínál átszállást.

Az Etihad Airways-szel való együttműködés is a járathálózati stratégia fontos részét képezi, ennek jegyében napi két járat közlekedik Berlin és Abu Dhabi között, de hamarosan Stuttgart és Bécs is összeköttetésbe kerül az emirátussal.

 

Az Alitaliával kötött új code share megállapodás jegyében több olaszországi járat lesz elérhető, a téli menetrendben elindulnak a gépek Düsseldorfból, Berlinből és Bécsből a milánói Linatéra.

Számos európai útvonalon vezetett be az airberlin járatsűrítést, így például Berlin és Frankfurt között heti 48 járat közlekedik a téli menetrendben. A hosszú távú útvonalakra ráhordó járatok menetrendjét optimalizálták, azonban a légitársaság megszüntette a Berlinből Barcelonába és Oslóba közlekedő járatokat, és májusig járnak a gépek a német főváros és Miami között, de Bécsből és Düsseldorfból is bezárják a veszteséges útvonalakat. Ugyanakkor a szabadidős célpontokra - például Agadirba és Marrakeshbe - növekszik a járatszám. A nyári menetrendben Görögországba heti 318 járat indul, és több gép teljesít szolgálatot Düsseldorf és Varadero között, és a NIKI segítségével további bővítések várhatóak a kedvelt nyaralóhelyekre.

Jó hír továbbá, hogy a német légügyi hatóság végül mégis engedélyezte az airberlin és az Etihad code share járatok üzemelését a téli szezonban, amelyek engedélyét korábban a kétoldali légügyi megállapodások megsértésére hivatkozva vontak vissza.