Az Airbusnak jól jön a kínai segítség

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 24. 10:28

Az Airbus az elkövetkező években nem tudja megvalósítani a nagyszabású termelési felfutási tervet a kínai partnerek támogatása nélkül – mondta Alberto Gutiérrez, az európai repülőgépgyártó operatív igazgatója.

„Lenyűgözött és inspirált a kínai látogatásom. Teljes mértékben tisztában voltam Kína infrastruktúra, összeköttetés, üzleti tevékenység és fejlesztés terén elért eredményeivel” – mondta Gutiérrez a Xinhua-nak adott interjújában az észak-kínai Tiencsin önkormányzatban tett látogatása során.

„Azonban egy dolog hallani erről a csapatom eligazításairól és az asztalomon olvasni a jelentéseket, és egy másik dolog, hogy első kézből szemtanúja legyen Kína hihetetlen fejlődésének. Az itt megfigyelt képességek szintje túlmutat a befektetők vonzásán. Ez biztosítja a ígéretes jövő – tette hozzá.

Fotó: Silkroadhungary.hu

A felsővezető hangsúlyozta Tiencsin jelentőségét a repülőgépek szállításában és az ügyfelekkel való kapcsolattartásban, hangsúlyozva az Airbus A320 Final Assembly Line Asia (FALA) tianjinben található döntő szerepét a globális ipari rendszerükben.

2023 szeptemberében emlékezünk meg a végső összeszerelő sor 2008. szeptemberi felavatásának 15. évfordulójáról, ami jelentős mérföldkő az Airbus Európán kívüli első összeszerelő sora szempontjából.

„A helyi fogyasztás szempontjából reális, a költségeket pedig elkerülhetjük, ha a repülőgép-alkatrészeket egyik helyről a másikra szállítjuk. A kulcs az, hogy a helyi támogatást a helyszínen kapjuk meg” – mondta.

(X)