Az Alitalia a 2024-es olimpia római megrendezéséért kampányol

Forrás: turizmus.com

 2016. március 31. 23:08

Az olaszok számos okot tudnának felsorolni annak érdekében, hogy ők nyerjék el a 2024-es olimpiai játékok megrendezésének jogát.

Róma turisztikai szépségei, világörökségi helyszínei és más látnivalói minden eddiginél több turistát varázsolnának el, jóllehet, eddig sem panaszkodhattak arra, hogy kevés turista látogatja hazájukat.

A legnagyobb támogatója és egyben kulcsszereplője az olimpiai játékok megrendezésének az Alitalia olasz légitársaság lenne, mint ahogyan történt ez 1960-ban, valamint az 1990-es Futball Világkupán és a 2015-ös milánói Expo megrendezésénél is.

Ha megnyernék az olimpia megrendezésének jogát, ez az ország számára minden eddiginél nagyobb légiforgalmi-logisztikai kihívást is jelentene. A légitársaság egyben a főszponzori szerepet is betöltené. A pályázatból már most tudható, hogy az ország számos nagyobb városa adna helyszínt valamelyik olimpiai szám megrendezésének. Elsősorban persze azok jöhetnének szóba, ahol repülőtér is van, márpedig Olaszországban 27 repülőtérrel rendelkező várost tartanak nyilván. Ezek a régiók turizmusuk fellendülése révén is, gazdasági eredményeik javulásával számolhatnának.

A légitársaság már most beszáll a kampányba, és fedélzeti magazinjain, valamint online felületein és a közösségi médiában kiáll amellett, hogy az olaszok nyerjék el ennek az olimpiának a megrendezési jogát, Párizst, Budapestet és Los Angelest megelőzve. Az Alitalia, amely közismert arról, hogy régóta támogatja a sportot, együttműködési szerződést kötött az olasz olimpiai bizottsággal, a Conival.

Matteo Renzi olasz miniszterelnök 2014. december 15-én jelentette be a hivatalos pályázati szándékot. Róma polgármestere 2015 júliusában közölte, hogy sikeres pályázatuk esetén, a már meglévő létesítményeket kívánják használni. Csak egy evezős pálya és egy kerékpáros stadion felépítése szükséges. A pályázatukban 6 milliárd eurós költséggel számolnak, de ez a szám eddig még minden olimpia esetében nőtt.