Az atlétikai vb turisztikai hatásai a Turizmus Caféban – podcast

Forrás: turizmus.com

 2023. május 16. 16:54

Kihelyezett Turizmus Café adást tartottunk a Rendezvény ReStart konferencián, Budapest a világ szeme előtt – az atlétikai vb turisztikai hatása címmel.

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány által szervezett konferencia keretében megrendezett Turizmus Café a nyári budapesti atlétikai világbajnokság hazai turizmusra gyakorolt katalizátor hatását járta körül.

Vendégeink voltak:

  • Horváth Vanda – Budapest Brand, turisztikai és partnerségi csoportvezető
  • Erdei Bálint – Cityrama, ügyvezető igazgató
  • Rege Mihály – Felelős Szálláskiadók Szövetsége, elnök

 

Az élő Turizmus Café vendégei (balról jobbra): Erdei Bálint, Rege Mihály, Horváth Vanda és Érczfalvi András műsorvezető

Fotó: turizmus.com

Mire számíthatnak idén augusztusban a szektorban dolgozó idegenvezetők, rendezvényszervezők, magánszálláshelyek, városmarketingért felelős szakemberek? Felkészült-e a turisztikai szakma az atlétikai vb-re, amelyre több mint 75 országból várhatók szurkolók, látogatók? A jellemzően magasabb jövedelmi státuszú atlétikarajongók költései vajon mennyire dobják meg az amúgy is pozitív várakozásokkal telített augusztusi időszakot? – ez is kiderül a beszélgetésből.

A Rendezvény ReStart konferencián Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár előadásán elhangzottak szerint a világbajnokság teljes kapacitása 420 ezer értékesíthető jegy körül mozog, s a korábbi vb-k alapján 3,9 vendégéjszakás átlagtartózkodásra számíthat Budapest –ennek jelentőségét is megvitatták vendégeink a Turizmus Caféban Érczfalvi András műsorvezetésével.

Hallgassa meg az adást itt: