2023 forintért utazhatunk Budapestre az atlétikai vb alatt

Forrás: MTI

 2023. május 02. 15:50

VB2023 elnevezéssel kedvezményes jegyet vezet be a MÁV-Volán-csoport Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére, az augusztusi budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságra.

Ezt Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója jelentette be kedden a Nyugati pályaudvaron megtartott sajtótájékoztatón, amely után a fenntarthatóság és a vb sikeres lebonyolítása érdekében együttműködési megállapodást kötött az eseményt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. a MÁV-Volán-csoporttal.

A szimbolikus, maximum 2023 forintos jegyár a Budapestre történő utazásra augusztus 18. és 27. között, míg a visszautazásra augusztus 19. és 28. között lesz érvényes. A jegy az ország bármely pontjáról a MÁV-Start és GYSEV járatokon, a helyszínhez legközelebb eső vasútállomásig (azaz Kelenföld állomásig, valamint a Déli, Keleti és Nyugati pályaudvarokig), a Volánbusz esetében az ország bármely pontjáról Budapestre (pl. Budapest-Népliget, Budapest-Stadion), és a budapesti elérést biztosító vasútállomásra, a MÁV-HÉV esetében Budapest közigazgatási határáig történő helyközi utazásra, illetve minden esetben a kiindulási helyre való visszautazásra jogosít.

Kedvezményes jegyet vezet be a MÁV-Volán-csoport az atlétikai világbajnokságra

Fotó: World Athletics

 

Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója elmondta, hogy külföldről Pakisztán már a 75. ország, ahonnan érkeznek nézők a budapesti eseményre. Hangsúlyozta, hogy a vidéken lakó magyar sportkedvelők számára is igyekeznek megfizethetővé és elérhetővé tenni a világbajnokságot. Példaként megemlítette, hogy a 2023 forintos utazási jegy mellett a 4500 forintos "Hétköznapi hős" belépővel együtt összesen 6523 forintért lehet megtekinteni augusztus 20-án a vb délutáni programját – benne a 100 méteres férfi síkfutás döntőjét –, majd a tűzijátékot. Akik pedig a délelőtti versenyekre is kíváncsiak, a stadion büféjében ebédelve – ahol ársapkát alkalmaznak – is kihozhatják a költségeket 10-11 ezer forintból.

Pafféri Zoltán tájékoztatása szerint a VB2023 jegyet várhatóan már 30 nappal az esemény előtt meg lehet vásárolni a MÁVapplikációban, a későbbiekben pedig a MÁV-Start jegykiadó automaták Térségi és városi jegyek menüpontjában, a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz jegypénztárakban, valamint a Volánbusz helyközi autóbuszok fedélzetén is elérhető lesz. A jegy vonatokon csak 2. kocsiosztályon érvényes, feláras vonaton a szükséges felárat (például InterCity vonaton a helyjegyet), vagy emelt szintű szolgáltatást biztosító autóbuszon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell hozzá váltani.