Az autóbérlés továbbra is biztonságos közlekedési alternatíva

Forrás: turizmus.com

 2020. március 25. 18:28

A Magyar Autókölcsönzők Szövetségének (MAKSZ) tagjai mind követik azokat a szigorú tisztítási és fertőtlenítési előírásokat, melyekre nem csak a nemzetközi elvárások és minőségbiztosítási kritériumok kötelezik őket, hanem maga a szövetség is.

Éppen ezért érdemes megfontolni, hogy szemben más alternatív közlekedési módokkal, a jelen helyzetben inkább az autóbérlést válasszuk.

„A koronavírus minden korábbi pozitív tendenciát felülírt idén a turizmusban, és mostanra az ágazat emberemlékezet óta nem látott mélypontra zuhant, komoly hatással olyan üzletágakra is, mint az autókölcsönzés, ami fontos szereplője az idegenforgalomnak. Ennek ellenére a Magyar Autókölcsönzők Szövetségének tagjai kitartanak: továbbra is szolgáltatnak, amíg azt a jogszabályok engedik. Az autóbérlés, az ügyfélszolgálat és az assistance szolgáltatás minden tagnál elérhető.” – mondta el Ujfalussy Márk, a MAKSZ alelnöke. „Természetesen az elsődleges szempont az ügyfeleink, munkatársaink és partnereink egészségének megóvása. A tagoknál alkalmazott magas szintű tisztítási és fertőtlenítési eljárásoknak köszönhetően mindenkit megnyugtathatok, hogy az autókölcsönzés a MAKSZ tagoknál továbbra is biztonságos” – egészítette ki az alelnök azzal a megjegyzéssel, hogy a Szövetség elkötelezett abban, hogy minden erre vonatkozó új szabályozást betartson és betartasson a tagokkal.”

A MAKSZ tagjai mind követik a szigorú tisztítási és fertőtlenítési előírásokat

Fotó: MAKSZ

„A Sixtnél korábban is szigorúan vettük a járművek tisztán tartását és fertőtlenítését” – nyilatkozta Dévai Gábor, a MAKSZ egyik legnagyobb tagjának, a Sixt Magyarországnak az ügyvezetője, egyben a szövetség FB elnöke. „Egy 3 körös folyamat biztosítja, hogy autóinkat a lehető legtisztább és legbiztonságosabb állapotban adjuk át ügyfeleinknek. A szokásos külső-belső mosást egy nanotechnológiás, szintén kívül-belül alkalmazott tisztítás követi, ami az utastér esetében egy ózont tartalmazó tisztítószert jelent. Közvetlenül az átadáskor, az ügyfelünk előtt történik meg a kormány, a kulcs és a dosszié ismételt fertőtlenítőszeres áttörlése, amit kollégánk természetesen maszkban és gumikesztyűben végez el.”

„A higiénia nem lehet cégméret kérdése” – tette hozzá Sződi János, az AVALON ügyvezetője, a MAKSZ elnöke. „Ugyanolyan gondossággal járunk el a járművek tisztítása során, mint a nagyobb piaci társaink, hiszen többek között ez is feltétele a szövetségi tagságnak. Ügyfeleinket sokszor az is megnyugtatja, hogy látják, a kölcsönzés a Bosch szakszervizünkkel egy telephelyen működik, így az autókat helyben vizsgáljuk, javítjuk és tisztítjuk.”

A MAKSZ elnöke elmondta: „Azt tanácsolom mindenkinek, akinek most kell megoldani a közlekedését, hogy ha teheti, válassza az autókölcsönzést a különféle alternatív mobilitási megoldásokkal szemben. Aki pedig autót bérel, azt lehetőség szerint olyan kölcsönzőnél tegye, amelyik tagja a Magyar Autókölcsönzők Szövetségének, mert ezeknél az autókölcsönzőknél az autókat garantáltan, minden esetben tisztán és fertőtlenítve, minden előírásnak megfelelően fogja megkapni. A higiéniai biztonságon nem érdemes spórolni, a most kialakult piaci helyzet ráadásul jóval kedvezőbb áron történő autóbérlést tesz lehetővé.”

A MAKSZ elkötelezett, hogy tagjai mindaddig fenntarthassák a szolgáltatást, amíg ezt a jogszabályok és az emberi élet védelmének szem előtt tartása lehetővé teszi.

Ennek szellemében képviseli tagjainak érdekeit a jogszabályalkotóknál, folyamatosan egyeztet a kapcsolódó ágazatok szakmai szervezeteivel, hogy a turizmus visszaeséséből adódó jelentős veszteségeket közösen, egymás igényeinek figyelembevételével mérsékelhessék.