Az autómentes floridai Key West marketingdíjat nyert

Forrás: turizmus.com

 2018. november 14. 19:21

Key West a Car-Free Key kampánnyal és az új belvárosi tömegközlekedés márkaépítésével nyerte meg a 2018-as TDM Travel Choices Marketing Excellence díjat.

“Lose the Keys, Find Key West” – ezzel a szlogennel nyerte meg a dél-floridai város a versenyt, ami nagyjából annyit jelent, hogy „Dobd sutba a kocsikulcsot, és gyere Key Westbe!”. Az autómentes Key West kampányának az volt a fő üzenete, hogy a várost autó nélkül, gyalogosan vagy kerékpárosan is élvezhetik a helybéliek és a turisták.

A város 2017-ben indította a kampányt weboldallal, online és rádiós hirdetésekkel, közösségi médián keresztül. A kerékpárosoknak és gyalogosoknak például interaktív térképeket készítettek

Az autómentes Key West új buszjárata

Fotó: turizmus.com

Attól vált mindez igazán közösségivé, hogy a városvezetők a helyi kereskedőket, vendéglátósokat is bevonták, eddig 75-en csatlakoztak a Car-Free kampányhoz – mondta a projektvezető, James Udvardy a travelwirenews.com-nak.

A kampánnyal egyúttal népszerűsítették a város új körjáratát, a Duval Loop nevű buszt, amely negyedóránként indul körbe a gyakorlatilag szigetnyi, 22 ezres városkán, Florida egyik legdélebbi pontján. A honlap az utóbbi három hónapban csaknem megduplázta a látogatottságát az előző időszakhoz képest, a Duval Loop utasainak száma pedig háromszorosára nőtt.