Az EasyJet utasai a repülés előtti este leadhatják bőröndjüket a reptéri káosz elkerülésére

Forrás: turizmus.com

 2022. július 21. 18:39

Az EasyJet utasai három repülőtéren is leadhatják csomagjaikat a járatuk előtti este. Mindezt azért vezette be a légitársaság, hogy elkerüljék az Európa-szerte tapasztalható reptéri káosz miatti késéseket.

A légitársaságok ezen a nyáron már több ezer járatot töröltek technikai hibák, a rossz időjárás, valamint a kiszolgáló személyzet hiánya miatt, miközben újra megnövekedett a repülés iránti kereslet. Az elveszett poggyászok és az ügyfélszolgálathoz való hozzáférés problémái mellett az ügyfelek a check-in és a biztonsági ellenőrzés során kialakult hatalmas sorokra is panaszkodtak, és a légitársaságok ezért most arra ösztönzik az utasokat, hogy a szokásosnál korábban érkezzenek a repülőterekre, hogy legyen elég idejük leadni a csomagjaikat, valamint átesni a biztonsági ellenőrzésen – írja a Business Insider.

Az EasyJet már csökkentette nyári menetrendjét azzal a céllal, hogy elkerülje az utolsó pillanatban történő járattörléseket. Egy további megoldásként pedig lehetővé tette egyes reptereken az utasok számára, hogy már a járatuk indulása előtti este feladják csomagjaikat (Twilight Bag Drop), hogy minél kevesebbet kelljen várakozniuk a felszállás előtt.

A Twilight Bag Drop szolgáltatás London Gatwicken már a világjárvány előtt is működött, most újraindították, valamint elérhetővé tették a bristoli és a németországi Berlin Brandenburg repülőtéren is.A szolgáltatás ingyenes, és az EasyJet tájékoztatása szerint a csomagokat a repülőtéren egy zárt zónában tárolják a járat indulásáig.

csomagrepter_123rf

Az EasyJet utasai három repülőtéren, Bristolban, Berlinben és London Gatwicken adhatják le előző este a csomagjaikat, hogy elkerüljék a hosszas sorban állást

Fotó: 123rf.com

A Twilight Bag Drop a reggel 8 óra előtt Gatwickről, 8:30-kor Bristolból és 9:30-kor Berlinből induló járatokon vehető igénybe. Az utasok Bristolban és Berlinben a járatot megelőző este 18 és 21 óra között, Gatwicken pedig 19 és 22 óra között adhatják le csomagjaikat.

Az EasyJet csomagleadási szolgáltatásának kiterjesztése része a légitársaság hétfőn bejelentett intézkedéseinek, amelyek célja a jelenlegi utazási káosz leküzdése.

Emellett a légitársaság bejelentette, hogy további 350 ügyfélszolgálati munkatársat vett fel, valamint új ügyfélszolgálati központot nyit Olaszországban is. Tájékoztatásuk szerint az Egyesült Királyságon kívül világszerte 2500 ügyfélszolgálati munkatársat foglalkoztatnak, akik naponta 21 ezer megkeresésre válaszolnak.