Az egészség és a jó közérzet országa – sikeres szlovén workshop

Forrás: turizmus.com

 2015. október 01. 14:19

Élénk szakmai érdeklődés kísérte a Európa Rendezvényhajón tartott csütörtöki szlovén workshopot, amelyet Ksenija Skrilec nagykövet asszony magyarul nyitott meg.

Amint a nagykövet asszony kiemelte, a két ország között kitűnőek a diplomáciai és politikai kapcsolatok, ami alapját adhatja a további turisztikai együttműködésnek. Az utóbbi időben szlovén építészek és képzőművészek mutatkoztak be Magyarországon, nagy sikerrel.

A magyar turisták száma évről-évre nő, de még mindig sok a tartalék, a felfedezetlen hely, olyan attrakciók és érdekességek, amelyekről talán nem is tudunk. Jóllehet, Szlovénia közelebb van, mint gondolnánk: a Ljubljana és Budapest közötti távolság autóval 4 óra alatt megtehető. A szolgáltatók igyekeznek magas minőséget nyújtani, közép-európai árakon.

A termálfürdők, szállodák és más, régi és új látnivalók megismertetését szolgálta a budapesti workshop, amelyre Szlovéniából 23 cég, illetve a szlovén nemzeti turisztikai hivatal képviselői érkeztek a Duna-partra. A kínálatra számos hazai utazási iroda volt kíváncsi.

A 15 szlovén gyógyfürdő, a korszerű gyógyászati központok és wellnesshotelek, illetve az ezekbe ellátogató turisták adják az összes vendégéjszaka harmadát. Ezért is választották azt a szlogent, hogy Szlovénia az egészség és a jó közérzet országa.

Viszonylag kevés magyar turista ismeri a ljubljanai várat, amely építészetileg is izgalmasan rendbe hozott objektum, és esküvők, családi ünnepeknek népszerű helyszíne – tájékoztatott Matjaz Konda, az objektum egyik vezetője.

A szállodák között már ismerősen cseng a gyönyörű tengerparti helyen fekvő Bernardin resortok, apartmanházak és hotelek neve. Amint Jan Muzenic értékesítési igazgató hangsúlyozta, szinte minden szobát felújítottak, és egy új konferencia-központ elégíti ki az effajta eseményekre érkezők igényeit.

A gyönyörű napsütéses időben, az Európa Rendezvényhajón a workshop a nyarat idézte, a rendezvény végén szlovéniai fogásokból és italokból kaptak kóstolót a résztvevők.