Az Egyesült Államok is kötelezővé teszi a koronavírustesztet a Kínából érkezőknek

Forrás: MTI/turizmus.com

 2022. december 29. 10:58

Az Egyesült Államok kötelező koronavírus-tesztelést ír elő minden Kínából érkező utazóra – jelentette be az amerikai közegészségügyi hatóság szerdán.

Az intézkedés január 5-én lép életbe, és minden 2 évnél idősebb beutazóra érvényes, aki Kínából érkezik, és az amerikai állampolgárokra is vonatkozik. Az utazóknak két napnál nem régebbi negatív koronavírusteszttel kell rendelkezniük, és azt a repülőgépre szállás előtt kell bemutatniuk.

Az Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (US Centers for Disease Control and Prevention) közleménye szerint a szigorítást a Kínában tapasztalt növekvő fertőzésszám miatt vezetik be, ugyanakkor arra hivatkozik, hogy kevés pontos és átlátható információ áll rendelkezésre a távol-keleti országból, az ott előforduló vírusvariánsokat is beleértve.

Ezek az adatok kritikusan fontosak a járvány terjedésének figyelemmel követése szempontjából annak érdekében, hogy mérsékelhessék az új vírusvariánsok bejutását az országba – hívta fel a figyelmet az amerikai járványügyi hivatal.

A China Airlines egyik gépe a Los Angeles-i reptéren

Fotó:123rf.com

Szerda este az olasz egészségügyi tárca is elrendelte a Kínából érkező utasok számára a kötelező Covid-tesztet, miután a karácsonyra Olaszországba érkező kínai turisták több mint felének pozitív lett a vírustesztje a milánói repülőtéren.