Az oltottak tesztelés nélkül utazhatnak az Emirátusokba

Forrás: turizmus.com

 2022. február 28. 12:42

Az Egyesült Arab Emírségek Nemzeti Vészhelyzeti Válság- és Katasztrófavédelmi Hatósága (NCEMA) bejelentette a COVID-19 ellen bevezetett intézkedések enyhítését február 26-tól.

A bejelentést követően egyes beutazási feltételek mellett az ország fokozatosan visszatér a normális élethez - közölte a Gulf News.

Az utazók számára a legfontosabb újdonság, hogy február 26-tól a teljesen oltott utazók számára nem szükséges a negatív PCR-teszt felmutatása az Emírségekbe történő beutazáshoz. A belépéshez mindössze a teljes oltottságot igazoló, QR-kóddal ellátott oltási igazolás felmutatása a feltétel.

Azoknak, akik nincsenek beoltva, vagy nem rendelkeznek teljes oltottsággal, továbbra is be kell mutatniuk a legfeljebb 48 órán belül elvégzett negatív PCR-teszt eredményét, vagy az utazástól számított egy hónapon belül kapott, QR-kóddal ellátott igazolást a COVID-19 fertőzésből való felépülésről.

A közlemény szerint emellett február 26-tól a maszk viselése a nyilvános, zárt helyiségekben továbbra is kötelező, a szabadban azonban fakultatívvá vált. Döntés született arról is, hogy a kontaktszemélyekre vonatkozó karanténkövetelményeket eltörlik.

Az NCEMA hozzátette, hogy a fertőzöttek elkülönítési protokollja a korábban bejelentett módon, változtatás nélkül folytatódik. A fertőzötteknek azonban Abu Dhabiban, ahol korábban ez volt a protokoll, a továbbiakban nem kell helymeghatározó karkötőt viselniük.

dubai_123rf

A teljesen oltott utasoknak QR-kóddal ellátott, jóváhagyott oltási igazolást kell felmutatniuk, az oltatlanoknak továbbra is kötelező a PCR-teszt felmutatása

Fotó: 123rf.com

Az NCEMA hangsúlyozta, hogy minden helyi rendezvényen, kiállításon, valamint kulturális és társadalmi tevékenységen való részvételhez továbbra is be kell mutatni a Green Passt, vagy 96 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszt eredményt kell felmutatni.

Helyi szinten emellett minden emirátusnak lehetősége van arra, hogy az ország létfontosságú ágazatainak megfelelően rugalmasan határozza meg a karantén időtartamát és a kontaktszemélyek PCR-kötelezettségére vonatkozó szabályokat.

Február 28-án a frissített belépési feltételek felkerültek a konzuli szolgálat honlapjára is.