Az egyik legfotogénebb olasz kisvárosban egy szelfi 275 euróba is kerülhet

Forrás: turizmus.com

 2023. április 12. 15:34

Portofino polgármestere, Matteo Viacava nemrégiben "vörös zónákat" jelölt ki, amelyek megakadályozzák, hogy a turisták a falu "piazzettáján" tolongjanak a tökéletes szelfiért.

A kevesebb mint 400 lakost számláló halászfalu az elmúlt évtizedekben a nemzetközi sztárvilág üdülőhelyévé vált. Portofino rendszeres látogatói között olyan hírességek is szerepelnek, mint Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, valamint a Kardashianok és Beyoncé – emlékeztet a TTG.

Az új szabály – amely október 15-ig minden nap reggeltől este 6 óráig van érvényben – azért született, hogy véget vessenek a turisták által az elmúlt hetekben okozott "anarchikus káosznak". A kijelölt területeken a gyaloglás megengedett, azonban a turisták nem várakozhatnak vagy szervezhetnek találkozót a „vörös zónákban".Az önkormányzati rendelet szerint 68 és 275 euró közötti bírságot kell fizetni annak, aki nem tartja be a rendelkezéseket.

Portofino az egyik legfotogénebb település az olasz tengerparton

Fotó: 123rf.com

 

"Nem az a cél, hogy exkluzívabbá tegyük a települést, hanem hogy mindenki élvezhesse Portofino szépségét, miközben vigyáz rá" – mondta a polgármester az olasz újságoknak.

A döntés akkor született, amikor a közeli Cinque Terre nyaralóhelyeinek polgármesterei a turisták számának korlátozását fontolgatták az UNESCO-világörökségi helyszínek védelme érdekében.