Az El Al járatán indult a magyar csapat a Maccabi Világjátékokra

Forrás: turizmus.com

 2022. július 12. 12:01

A négyévente Izraelben rendezett MACCABIAH a világ negyedik legnagyobb sporteseménye, melyre idén is többszáz magyar sportoló indult el. A magyar csapat a az EL AL Izraeli Légitársaság kedd reggeli járatával érkezett Tel Avivba.

A Maccabi Világjátékok , másnéven Maccabiah a legnagyobb zsidó esemény a világon. A négyévente Izraelben megrendezésre kerülő versenyen több, mint 10 000 fő (sportolók és kísérők) vesz részt. A magyar zsidó sportolók több mint harminc éve rendszeresen, nagy létszámú csapattal és nagyon sikeresen szerepelnek a játékokon.

Idén is több mint száz sportoló indult az EL AL Izraeli Légitársaság kedd reggeli járatával Tel Avivba, hogy részt vegyen a versenyen.

A Maccabi VAC Magyarország képviseletében hivatalosan 1989-óta vesz részt a Maccabi Játékokon. Az egyesület szervezésében számos sportoló és sportvezető utazik 4 évente Izraelbe, hogy találkozzon a több mint 9000 zsidó sportolóval, akik 80 különböző országból érkeznek.

maccabiah

Idén is több mint száz sportoló indult az EL AL Izraeli Légitársaság kedd reggeli járatával Tel Avivba, hogy részt vegyen a versenyen

Fotó: EL AL

A Maccabiah (zsidó olimpia) résztvevői lehetnek férfiak és nők, fiatalok és idősek, amatőrök és professzionális versenyzők, akik összemérik tudásukat számos sportágban, az ország teljes területén, különböző helyszíneken.