Előre kiválasztható fedélzeti menüvel csökkenti az élelmiszer-pazarlást az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2023. július 19. 10:15

Újabb kényelmi szolgáltatást vezet be az Emirates: az utasok előre kiválaszthatják, milyen meleg főételt szeretnének a fedélzeten fogyasztani repülőútjuk során. Az étel-előrendelés bevezetése nem csupán a légitársaság utasainak kényelmét szolgálja, de csökkenti az élelmiszer-pazarlást is.

Az étel-előrendelés szolgáltatás keretében az utasok már 14 nappal a repülés előtt átnézhetik a fedélzeti menüt az Emirates.com weboldalán vagy alkalmazásában, és legkésőbb 24 órával az utazás előtt kiválaszthatják az általuk preferált, az úti cél konyháját idéző és helyi alapanyagokból készült meleg főételt. Igény esetén speciális ételeket is rendelhetnek. A repülőgépen a légiutas-kísérő személyzet egyedi fejlesztésű alkalmazást használ az étel-előrendelések áttekintéséhez, ez segíti őket abban, hogy minden utasnak az általuk kiválasztott ételt szolgálhassák fel.A szolgáltatást egyelőre július 25-től a business osztályon vezetik be, a Dubaj és London Heathrow/Gatwick/Stansted közötti járatokon. Az Emirates azonban a közeljövőben több útvonalra és utasosztályra is ki szeretné terjeszteni az étel-előrendelést, továbbá folyamatosan figyelemmel kíséri a bevezetési fázisban kapott ügyfél-visszajelzéseket.

Az Emirates egyes járatain az utasok előre kiválaszthatják főételüket

Fotó: Emirates

 

Az új kezdeményezés kiegészíti a már meglévő, mesterséges intelligencia alapú, ügyfélpreferenciákat nyomon követő rendszert, valamint a légiutas-kísérő személyzet tapasztalatait, amelyek megkönnyítik a menütervezést és az élelmiszer-rendelést.