Az emberiség bölcsője és napi két járat Kijevbe

Forrás: turizmus.com

 2018. október 03. 15:24

Elindult az AVIAREPS-road-show. A társaság által képviselt több mint két tucat turisztikai szolgáltató kínálatát négy hazai helyszínen ismerhetik meg az érdeklődők.

A road-show Szombathelyen indult, kedden Budapesten zajlott, majd Miskolcon és Szegeden folytatódik. A budapesti rendezvényen először rövid előadások keretében mutatkoztak be a partnerek, majd személyes megbeszélésekre is lehetőség nyílt.

A Namíbiai Turisztikai Hivatal Frankfurtból érkezett képviselője elmondta, hogy országa egész éves desztináció, ahol 300 napot süt a nap. A hatalmas országnak alig kétmillió lakosa van, ezért különösen azoknak ajánlott, akik szeretik a hatalmas tereket, az érintetlen természetet. Namíbia biztonságos, az autóbérlés az egyik legpraktikusabb módja az állam felfedezésének.

A Promotour nevű mauritiusi DMC képviselőjétől megtudtuk, hogy 28 év tapasztalatával a hátuk mögött kínálják szolgáltatásaikat az Indiai-óceán üdülőhelyein.

Hangya Edina, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviselője a szigetország turizmusának fejlődéséről adott számot. kiemelte, hogy ma már az esküvő, az aktív és a MICE-turizmus iránt is nagy az érdeklődés hazánkból. Az idén nyáron már heti 7 járat közlekedett Magyarországról Máltára, és télen is lesz 2 járat, mindkettő hetente kétszer közlekedik, így akár egy hosszú hétvégére is érdemes átruccanni Máltára. Áprilistól Debrecenből is lesz járat hetente kétszer.

Hangya Edina a rendezvényen

Fotó: turizmus.com

A rendezvényen bemutatkozott a legrégebbi etióp DMC, a Paradise Ethiopia Travel, amelynek képviselőjétől megtudtuk, hogy Etiópiában ringott az emberiség bölcsője, itt volt a bibliai Édenkert is.

A Dominikai Köztársaság Turisztikai Hivatalának munkatársa, Töltösi Rea elmondta, hogy bár az ország az all inclusive-koncepció hazája, butikhoteleket, apartmanokat és hosteleket is bőségesen találni náluk. 2017-ben 6,8 millió turista kereste fel a Karib-tenger gyöngyszemét, Magyarországról 13,5%-os volt a növekedés.

Töltösi Rea

Fotó: turizmus.com

A Barcelo Hotels képviselője bemutatta a lánchoz tartozó négy márkát, és hozzátette, hogy a Dominikai Köztársaságban 7 szállodát üzemeltetnek.

A Premio Travellel kapcsolatban elhangzott, hogy 2011-ben indultak Magyarországon törökországi elő- és utószezoni körutas ajánlatokkal. Ma már 14 európai országban vannak jelen, árualapjuk is jelentősen bővült, Dubaj, Amalfi, az USA, Délkelet-Ázsia, Madagaszkár is szerepel a kínálatban, amelyet ma már számos viszonteladó is értékesít.

Nemes Ervin, az Ukraine International Airlines értékesítési menedzsere elmondta, hogy a magánkézben levő légitársaság sales support és adminisztrációs tevékenységeit az AVIAREPS végzi. A 45 modern repülőgépből álló flotta a volt szovjet utódállamok mellett számos távoli úti célba is repül Torontótól Colombóig. Gyakran hirdetnek meg akciós árakat, most éppen Delhibe és Teheránba lehet velük olcsón utazni. Jövő év áprilisától napi két járat közlekedik majd Budapest és Kijev között, így a hosszú távú járatok mindegyike elérhető lesz északázás nélkül a magyar utasok számára.

A hazai BSP 53%-át adó Travelport képviselőjétől azt is hallhattuk, hogy immár 260 légitársaság branded árai foglalhatók rendszerükben, könnyen átlátható, felhasználóbarát felületen. Az utasoknak ajánlják View Trip Mobile nevű ingyenes mobilos alkalmazásukat, amellyel a foglalások státusza folyamatosan nyomon követhető.

Négy éve nyitott az utazási biztosítási termékek felé az Aegon, tudtuk meg Bodor Máté előadásából. A társaság az utasbiztosítások mellett útlemondási és vagyoni biztosítást is kínál, jelenleg 271 utazási irodával dolgoznak együtt.

Tóth Attila Bodor Mátéval, az Aegon Biztosító képviselőjével

Fotó: turizmus.com

A Marriott International szállodaláncot is az AVIAREPS képviseli Magyarországon, mint kiderült, a közelmúltban a Starwood-lánccal összeolvadt hotelóriás 30 márkát és 6700 hotelt tömörít globálisan, szobakapacitása meghaladja az 1,1 milliót.

Az AVIAREPS ügyvezetője, Tóth Attila végezetül röviden bemutatta még néhány fontos partnerüket, a már napi három Budapest-Prága-járatot kínáló CSA-t, az utóbbi másfél évben nyereségessé tett és számos új hosszú távú járatot beindító Alitaliát, a legjobb afrikai légitársaság címét viselő Ethiopiant, valamint az álom nyaralóhelyekre repítő Condort, amely Lufthansa-feederrel foglalható Münchenen vagy Frankfurton keresztül.

Tóth Attila felhívta a figyelmet a magas színvonalú kínai Xiamen Airre, amely Amszterdamból indulva teszi elérhetővé Kínát és a Távol-Kelet számos pontját. Szóba került még az Algérián kívül Nyugat-Afrikában erős Air Algerie, továbbá a 140 országban jelen levő, különleges ügynöki árakkal is operáló Europcar autókölcsönző.