Az Emirates átvette 100. A380-as gépét

Forrás: turizmus.com

 2017. november 05. 14:41

Akkora dolog volt a november 3-i esemény, hogy mind az Airbus, mind az Emirates teljes vezérkara ott ünnepelt.

November 3-án, Hamburgban, az Airbus központi átadó bázisán ünnepélyes keretek között vette át az Emirates légitársaság a 100. A380-as gépét.

Az esemény jelentőségét mutatja, hogy jelen volt Ahmed bin Saeed Al-Maktoum az  Emirates Group elnöke, Tim Clark, a légitársaság elnöke, Tom Enders az Airbus vezérigazgatója, Dominic Horwood a hajtóműveket gyártó Rolls-Royce ügyfélszolgálati igazgatója, Al Ahmed az Egyesült Arab Emírségek németországi nagykövete, valamint Frank Horch Hamburg város gazdaságért, közlekedésért és fejlesztésért felelős szenátora.

A teljesen tévesen, "óriás jumbó"-nak nevezett, kétszintes gép (ellentétben a Boeing 747-es jumbóval, amelyik csak az orr-részben volt emeletes) valóban hihetetlen repülési élményt nyújt, s nem csak a business, vagy 1st class utasoknak.

Előkelőségek és a főszereplő a november 3-i átadáson

Fotó: Emirates

Budapest hasonlóan sok más, olyan nemzetközi repülőtérhez, ahonnan nem indulnak hosszú távú járatok, nagy intenzitással -  ma még nem alkalmas az A380-as fogadására, ugyanis nincsenek kétszintes csápok, nincs kétszintes fogadóépület. Néhány évvel ezelőtt, amikor mégis megfordult egy ilyen gép Ferihegyen, a Lufthansa jóvoltából, akkor sem hozták be a terminálhoz, hanem, gyakorlatilag a gurulóúton állították meg.